U SKLOPU DANA GRADA

FOTO Svečano otvoren rekonstruirani Sokolski dom u Murskom Središću

U sklopu svečanosti obilježavanja Dana grada Mursko Središće, danas u 12 sati održano je svečano otvorenje rekonstruiranog Sokolskog doma na adresi Trga bana Josipa Jelačića, 1

Ceremonija je započela pozdravnim govorom gradonačelnika Dražena Srpaka, koji je istaknuo značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu.

Nakon govora, vrpcu je simbolično prerezao Josip Kristofić, jedan od najstarijih građana Murskog Središća.

Svečani blagoslov doma održao je vlč. Mladen Gorupić.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije iznosila je 478.339,11 EUR, a projekt je imao za cilj osigurati adekvatan prostor za brojne aktivnosti i događanja. Sokolskom domu je namijenjena uloga centra društvenog, kulturnog i sportskog života, pružajući prostor za probe, predstave, priredbe, edukacije, javne tribine, rekreaciju, sportske događaje i razne sastanke.

Rekonstrukcija je obuhvatila obnovu unutarnjeg i vanjskog prostora sportske dvorane te njezinu prenamjenu u multifunkcionalni objekt dostupan svim udrugama i stanovnicima Murskog Središća. Gradonačelnik Srpak izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom projekta i naglasio važnost Sokolskog doma kao mjesta okupljanja i zajedništva za sve generacije.

Ovaj događaj obilježio je novi početak za Sokolski dom, koji će, zahvaljujući svojoj obnovi, postati središnje mjesto za društvene i kulturne aktivnosti grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije