NOVI PROJEKT

GRAD RUDARA Održana početna konferencija projekta ‘Zaželi – pomoć je tu’

Grad Mursko Središće početkom godine započeo je s provedbom projekta "Zaželi - pomoć je tu"

Stoga je u petak, 14. lipnja 2024. godine, u Centru za kulturu “Rudar” u Murskom Središću održana početna konferencija spomenutog projekta, dok je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od 561.000,00 eura potpisan 19. siječnja 2024. godine.

Financiranje projekta osigurano je u potpunosti, od čega 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a projektni partneri su Općina Mala Subotica i Općina Selnica. Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Navedenim se projektom nastoji doprinijeti prevenciji institucionalizacije te dati doprinos povećanju socijalne uključenosti posebno ranjivih društvenih skupina.

Stoga se kao dvije osnovne ciljne skupine korisnika usluga pretpostavljaju osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom. Naime, upravo su to društvene skupine kojima je u današnje vrijeme pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti prijeko potrebna.

Osim toga, te društvene skupine vrlo često raspolažu s niskim primanjima zbog čega im je mogućnost zadovoljavanja osnovnih životnih potreba ograničena. Upravo se ovim projektom nastoji osigurati potpora i podrška u svakodnevnom životu tih društvenih skupina, a za korisnike se svaki mjesec osiguravaju i paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Na samom početku provedbe projekta tj. početku pružanja usluga bilo je predviđeno da broj korisnika bude 66 ili više, a danas broji ukupno 75 korisnika. Trenutno je u okviru projekta zaposleno 11 pružateljica usluga, od čega njih 6 na području Grada Mursko Središće, 3 na području Općine Selnica i 2 na području općine Mala Subotica.

Navedene su činjenice potvrdili i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, koji su istaknuli važnost pružanja potpore i podrške socijalno isključenim društvenim skupinama te važnost njihove integracije u društveni život zajednice.

Također, istaknuli su da će se udio osoba starije životne dobi u populaciji tijekom vremena samo povećavati, zbog čega su projekti kao što je ovaj iznimno korisni. Isto tako, naglasili su da je dobra suradnja među partnerima ključ uspjeha projekata kao što je „Zaželi – pomoć je tu“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije