ŽIVOT UZ RIJEKU

MURSKO SREDIŠĆE Odrasli komarci špricaju se na vrhuncu legla, u suprotnom je tretman uzaludan

Za tretiranje komaraca na području Murskog Središća zadužena je tvrtka Bioinstitut

Život uz rijeku nosi brojne prednosti, ali i određene izazove s kojima ljudi kroz vrijeme nauče živjeti. Jedan od tih izazova su komarci, o kojima na području Grada Mursko Središće brine tvrtka Bioinstitut s kojom Grad Mursko Središće ima ugovor.

Borba s komarcima u najvećoj se mjeri provodi tretiranjem larvi, čime se sprječava samo izlijeganje odraslih komaraca. Problemi nastaju prilikom drugog izazova, poplava, kada se zbog novih voda, odnosno novih staništa komaraca oni ipak izlegnu. Tada se odrasli komarci tretiraju špricanjem, pri čemu treba naglasiti da špricanje jedino ima efekta na vrhuncu legla, u suprotnom je beskorisno jer već drugog dana dođu novi komarci.

Bioinstitut prati situaciju na području cijelog Grada Mursko Središće i na vrhuncu legla tretirat će se komarci špricanjem, a kao i do sada nastavit će se i tretiranje larvi. U prošlosti su sva ljeta bila prepuna komaraca, danas, zahvaljujući tretiranju imamo razdoblja bez komaraca, a kada ipak zbog poplava i novih voda dolazi do neizbježnih izlijeganja, molimo građane na strpljenje jer svakako će se reagirati.

Vjerujemo da će u sljedećim danima doći do tretiranja odraslih jedinki. Unatoč tome što tretiranje odraslih komaraca nema dugoročni učinak, s obzirom na situaciju s poplavama, iskorištavat će se raspoloživa sredstva i Grad Mursko Središće provodit će tretiranje tijekom cijelog ljeta, koliko god to bude potrebno i moguće, sukladno preporukama Bioinstituta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije