grad mursko središće

NOGOMET U NAJSJEVERNIJEM GRADU Mursko Središće je grad rudara te sve više i grad nogometa

Nogometni klubovi kod gradonačelnika Dražena Srpaka

Završeno je prvenstvo svih liga u Hrvatskoj osim što se još igraju neke kvalifikacije za popunjavanje liga, a nogometno ludilo nastavlja se 14. lipnja otvorenjem Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Obzirom na to što Grad Mursko Središće ima pet nogometnih klubova te vrlo uspješnu Školu nogometa Rudar, a sezona je završila uspješno za sve klubove s područja grada i Školu nogometa gradonačelnik Dražen Srpak danas je pozvao sve klubove i Školu nogometa na prijem s razlogom i svrhom da im zahvali na promociji grada i rezultatima koje su postigli. Prijemu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Kristijan Antolović koji je ujedno i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza.

Predvodnik i nositelj kvalitete je NK „Rudar“, hrvatski treće ligaš koji je osvojio drugo mjesto 3. HNL Sjever dok su juniori Škole nogometa Rudar osvojili prvo mjesto 2. HNL Sjever. Uz to i sve ostale mlađe kategorije iz Škole nogometa postižu krasne rezultate, a danas upravo kategorije U13 i U15 otputovale su u Crikvenicu na međunarodni nogometni turnir te im želimo puno uspjeha. Također, gradonačelnik Dražen Srpak čestita upravi i treneru „Rudara“ na dobroj organizaciji sezone te uspješnom vođenju ekipe sa željom da se sve to nastavi i u idućoj sezoni kada klub slavi 80 godina od osnutka. U klub su uložena izuzetno velika sredstva te je izgrađena tribina i nove sportske prostorije, a slijede još nova ulaganja u uređenje prostora ispod tribine.

Lagane turbulencije koje su zahvatile NK „Plave“ Peklenica uspješno su prebrođene te je klub sačuvao status u prvoj Županijskoj ligi. Grad je uložio značajna sredstva u resurse te je tako proteklih godina puno uloženo u sportske objekte, izgrađen je višenamjenski plato, automatsko navodnjavanje terena, a trenutačno se završava rasvjeta. Sigurni smo da će se NK „Plavi“ konsolidirati i biti stabilan županijski prvoligaš u idućoj sezoni. Želimo im puno uspjeha.

NK „Mura“ Hlapičina nakon ispadanja prošle godine brzo se pribrala te će igrati kvalifikacije s NK „Trnava“ Goričan za povratak u prvi rang županijskog natjecanja. U NK „Muru“ Grad je također uložio značajna sredstva te su tako preuređene sportske prostorije, postavljena je nova ograda i navodnjavanje terena. Želimo im puno uspjeha.

NK „Hajduk“ dolazi iz najmanjeg mjesta u sastavu Grada, a to je Štrukovec i ove godine slave 50 godina od osnutka, a Grad će biti pokrovitelj ove značajne obljetnice. U sportske objekte i ostale resurse Grad je također uložio značajna sredstva, a iza godišnjih odmora postavit će se i nova fasada na sportski objekt. Obzirom na to što je Štrukovec malo naselje već samo očuvanje kontinuiteta rada kluba je veliki doseg i vjerujemo da će tako i ostati u idućih pedeset godina.

NK „Torpedo“ iz Križovca godinama se borio s poteškoćama u radu prvenstveno zbog manjka igrača no međutim i to je uspješno prebrođeno te je klub danas stabilan županijski treće ligaš, a kao i u sve ostale klubove i tu je Grad uložio značajna sredstva i njima naravno želimo puno uspjeha u idućoj sezoni.

Grad Mursko Središće ipak nije samo Grad nogometa već i grad košarke, tenisa, atletike, ribolova, lova, kajakaštva, odbojke, trkačkog kluba, te i svima njima poklanja dužnu pažnju i prati ih u radu s tekućim financijskim donacijama. Za neki daljnji iskorak želja je izgraditi Sportski park, a do kraja godine trebali bismo imati gotovu projektu dokumentaciju i krenuti s traženjem izvora financiranja. Sportski park imat će veliki nogometni teren s umjetnom travom koji će moći koristiti svi klubovi za pripreme i utakmice, a oko njega bit će atletska staza za sve atletske discipline.

Uz to na Dan grada – 27. lipnja, otvaramo Sokolski dom te će se značajno rasteretiti velika sportska dvorana koja također ide u kompletnu obnovu. Gradonačelnik će svakako do kraja godine sve sportske klubove pozvati na susret, razmjenu dojmova, mišljenja i potreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije