GRAD RUDARA

MURSKO SREDIŠĆE Otkupljena kuća u centru grada koja će služiti kao rođendaonica

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama..

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200,00 eura, a obzirom što objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora.

Obzirom što u gradu nemamo organizirani prostor u kojem naši najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije