mursko središće

KORAK PREMA INTEGRACIJI Naselje Sitnice dobit će društveni dom

Grad Mursko Središće ima brojnu romsku nacionalnu manjinu, uglavnom naseljenu u naselju Sitnice

Veliki su napori već godinama ulagani u njihovu punu integraciju, od uređenja infrastrukture naselja, preko rada s vrtićkom djecom i predškolcima i pomaci su vidljivi.

Veliki korak k dodatnoj integraciji bio bi izgradnja multifunkcionalnog društvenog doma. Grad Mursko Središće prije nekoliko je godina dao izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, a sada se kreće u fazu realizacije. Zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurano je 100.000,00 eura, a danas je potpisan i ugovor s udrugom Kali Sara – Savez Roma u Republici Hrvatskoj za dodatnih 100.000,00 eura. Potpisivanju je uz gradonačelnika Dražena Srpaka nazočio i predsjednik mjesnog odbora, Milorad Mihanović te predsjednik Udruge i saborski zastupnik, Veljko Kajtazi. Osim Grada Mursko Središće, ugovor na isti iznos potpisala i Općina Mala Subotica za naselje Piškorovec.

Realizacija multifunkcionalnog društvenog doma omogućila bi različiti kulturno umjetnički i edukativni sadržaj u naselju Sitnice, ali i svakidašnje potrebe za koje služe društveni domovi, od održavanja izbora, sastanaka građana ili druženja.

Ovom će fazom biti obuhvaćeni zemljani radovi i temeljna ploča. Daljnji radovi neće biti financirani iz gradskog proračuna, već će se sredstva isključivo tražiti putem nacionalnih i europskih fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije