grad mursko središće

MURSKO SREDIŠĆE Osigurano 20 tisuća eura za ljetno kino na Sokolskom domu

U ljetnim večerama tako će se uz rijeku Muru, u hladovini čarobnog ambijenta moći pogledati filmovi

U Murskom Središću svake se godine na Dan grada ili Spomendan svete Barbare javnosti prezentira velika infrastrukturna investicija. Ove je godine to obnova legendarnog Sokolskog doma, dvorane prvotno izgrađene još godine 1933., koja je desetljećima služila za kulturna i sportska događanja. Kroz mjeru 7.4.1. osiguralo se 400.000,00 eura za obnovu, a vrijednost cijele investicije je 570.000,00 eura.

Stariji se građani sjećaju da je Sokolski dom bio i mjesto prvog prikazivanja filmova u Murskom Središću, još prije izgradnje dvorane današnjeg Centra za kulturu „Rudar“. Želja je bila dodati i dodatnu funkciju vanjskom prostoru, pa je tako na Ministarstvo kulture i medija apliciran, a kasnije i odobren projekt vanjskog ljetnog kina na istočnom vanjskom zidu Sokolskog doma. U Mursko Središće za tu namjenu stiže 20.000,00 eura, uz jednaki takav iznos namijenjen za obnovu poda u društvenom domu u Križovcu.

Vanjsko uređenje cijelog prostora dio je glavnog projekta obnove. U ljetnim večerama tako će se uz rijeku Muru, u hladovini čarobnog ambijenta moći pogledati filmski klasici ili drugi tematski filmovi, a u pripremi je i pokretanje malog filmskog festivala od 2025. godine. Naravno, ista bi se oprema mogla služiti i u druge svrhe, za prijenos sportskih događaja i slično. Svečano otvorenje Sokolskog doma planira se 27. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije