novo ruho

BOGATA POVIJEST Sokolski dom u Murskom Središću poprima stari sjaj

Godine 1933. u Murskom Središću na samim vratima grada i obali rijeke Mure sagrađena je tada reprezentativna zgrada - Sokolski dom

Početak je to društvenog, kulturnog i sportskog razvoja grada te od tada bilježimo porast dramskih, folklornih i glazbenih aktivnosti, prve filmske projekcije te razvoj prvih gimnastičkih društava i prezentaciju sletova. Dvorana je dugo služila i osnovnoj školi, sve do godine 2001. i izgradnje nove sportske dvorane, a u njoj su svoje treninge zimi imala i sva ostala sportska društva.

Dvorana je kod izgradnje nove sportske dvorane prodana Ministarstvu financija i u njoj je puno dva desetljeća bila arhiva carine, da bi godine 2021. tadašnji ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat sportsku dvoranu vratio u ruke grada. Objekt koji je već bio u stanju propadanja prijavljen je na mjeru 7.4.1. i odobrena je njegova cjelovita obnova uz iznos od 400.000,00 eura.

Radovi su u punom zamahu, dvorana ponovo poprima stari sjaj, u njoj će biti oprema za kulturne aktivnosti, izložbe, sportske aktivnosti, konferencijske stolice i platno, razglas i sve ostalo što je potrebno da bude ono što je i nekada bilo.

Na ulazu u grad s Centrom za kulturu „Rudar“ koji je u potpunosti adaptiran 2017. godine tvorit će dva reprezentativna objekta za kulturni sadržaj, a svojim sportskim aktivnostima istovremeno sačinjavati jedinstveni sportski kompleks koji će se protezati sve do ribnjaka Zalešće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije