mursko središće

ODLIČNA IDEJA Na šetnici svete Barbare postavljena je javna slavina s pitkom vodom

Danas je uz pomoć Međimurskih voda na šetnici svete Barbare postavljena javna slavina s pitkom vodom koja će građanima i posjetiteljima služiti kao osvježenje uz već postojeći uređeni prirodni izvor pitke vode 'Curek'

Već više od deset godina Šetnica sv. Barbare intenzivno se uređuje pa svake godine dobiva poneki novi sadržaj. Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te konstantno ulaže u turističku infrastrukturu.

Tako je uređeni izvor pitke vode Curek, postavljeni je info display, info ploče, sklupture, oslikane su klupice, postavljene su ležaljke za odmor, koševi za smeće, veliko dječje igralište, klupica za prematanje i dojenje, izgrađena je ljetna pozornica, otvoreni su ugostiteljski objekti “Trska” i “Skela bar” te ugostiteljski objekt brze hrane “Me Gusta”.

Postavljen je zvonik sv. Barbare, uređeni su zapušteni servisni putevi uz pomoć Hrvatskih voda, postavljene su sprave za vježbanje, uređeno je izletište “Fusek”, oslikan je protupoplavni zidić, postavljen je montažni wc. Također u tijeku su pripremni radovi za produženje šetnice pa će se tako ista protezati od Svetog Martina na Muri do Podturna, uređeni su servisni putevi – šetnica koja spaja centar Peklenice s rijekom Murom. Isto tako, u planu je izgradnja nove skele 150 metara od lučice s kojim bi se još više podigla privlačnost šetnice sv. Barbare te revitaliziralo područje s lijeve strane obale rijeke Mure.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije