twirling i mažoret ples

MAŽORETKINJE MURSKOG SREDIŠĆA S državnog prvenstva bogatije za 8 medalja i plasman na Europsko prvenstvo!

​Od ukupno 13 koreografija u čak njih 8 okitile su se medaljama. Veliki uspjeh i pohvala je plasman u 3 kategorije na Europsko prvenstvo koje će biti krajem listopada u Poreču

Proteklog vikenda članice Udruge mažoretkinja Murskog Središća sudjelovale su na 21. državnom prvenstvu u twirlingu i 24. državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje se odvijalo u Kaštel Starom, a na kojem je sudjelovalo 600-tinjak natjecatelja iz 18 gradova i općina cijele Hrvatske.

Osim državnog prvenstva, ove je godine Hrvatski savez mažoretkinja proslavio 25 godina djelovanja i postojanja pa je tim povodom nagradio i zahvalio natjecateljima koji su sudjelovali na 10 i 20 državnih prvenstava. 30-ak članica u dobi od 5 do 17 godina otplesalo je 12 koreografija u različitim dobnim kategorijama. Sve njih osmislile su i zajedno s djevojčicama i djevojkama uvježbale voditeljice Lara Podgorelec, Lucija Mutvar BedićPatricija Jambrošić uz veliku pomoć Elene David i Petre Bedić koje su krenule na školovanje za buduće voditelje.

Od ukupno 13 koreografija u čak njih 8 okitile su se medaljama. Veliki uspjeh i pohvala je plasman u 3 kategorije na Europsko prvenstvo koje će biti krajem listopada u Poreču.

Kategorije i plasmani:
Twirling discipline
SREBRO: Strutting u X – kadet – Zala Bedić – europsko prvenstvo
BRONCA: Strutting u X – junior – Eva Varga – europsko prvenstvo
BRONCA: freestayl par – Saša Matić i Eva Varga
 

Mažoret discipline:
Zlato – tradicionalni mažoret ples minime mlađe
Srebro – pomponi najmlađi
Zlato – baton flag mlađi juniori – europsko prvenstvo
Srebro – tradicionalni pomponi mlađi juniori
Srebro – baton flag juniori
Solo s rekvizitima – Eva Varga, 4. mjesto
Solo s rekvizitima – Gita Podgorelec, 8. mjesto
Solo s rekvizitima – Zala Bedić, 5. mjesto
Duet s rekvizitima – Saša Matić i Eva Varga, 5. mjesto

Nagrade za sudjelovanje na 10 državnih prvenstava primile su Elena David, Petra Bedić i Patricija Jambrošić. Sve ovo ne bi bilo ostvarivo bez stalne potpore i pomoći grada Murskog Središća i gradonačelnika Dražena Srpaka, sponzora i donatora te roditelja koji su oslonac i podrška u svakom trenutku ali i bez bezuvjetne ljubavi prema mažoret plesu i čarobnim štapovima koji nas vode kroz našu mažoret priču već pune 23 godine.

Tim povodom već danas kod spomenika Rudaru primio nas je gradonačelnik g. Dražen Srpak koji nam je čestitao na uspjehu, zahvalio što promoviramo naš grad i zaželio puno uspjeha na nadolazećem Europskom prvenstvu u Poreču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije