DOBRE VIJESTI

MURSKO SREDIŠĆE Program za Dane Grada i Ljeto uz Muru ipak će se održati! Stižu Kalember, Klapa Intrade…

Vjerujemo da će program bogat različitim sadržajima biti zanimljiv našim građanima i da ćemo svi s veseljem obilježiti još jedne Dane Grada i Ljeto uz Muru. Već smo se zaželjeli - poručuju iz Grada Mursko Središće

Program za Dane Grada i Ljeto uz Muru već je ove godine jednom bio predstavljen javnosti, međutim, ubrzo po objavljivanju zadesila nas je pandemija koronavirusa kojoj je uslijedio niz mjera u svrhu očuvanja zdravlja građana Republike Hrvatske i Murskog Središća. Jasno je bilo da će cijela situacija imati posljedice i na gospodarstvo. Kako bi se izbjeglo opterećivanje gradskog proračuna, odlučeno je da će se sve manifestacije odgoditi do daljnjeg. Zahvaljujući uspješnim mjerama Nacionalnog stožera i discipliniranim građanima, svjedočimo velikom smanjenju broja oboljelih i postupnom popuštanju mjera. Isto tako, pravovremenim odlukama i mjerama ublažen je udarac na gospodarstvo i život se ponovo budi.

Zbog povoljnog raspleta situacije, odlučeno je da će se i ove godine svečano obilježiti Dani Grada i održati Ljeto uz Muru. Europsko prvenstvo u nogometu je odgođeno, pa najavljenog prikazivanja utakmica neće biti. Cijeli program trajat će od 26. lipnja do 12. srpnja i bit će prije svega obilježena našim već tradicionalnim manifestacijama, ali neće izostati ni prvorazrednog zabavnog sadržaja.

U petak, 26. lipnja, bit će predstavljena monografija Murskog Središća, prvo kapitalno djelo o povijesti grada koje će biti temelj i za sva nadolazeća istraživanja povijesti i baštine Murskog Središća.

U subotu, 27. lipnja obilježit će se blagdan svetog Ladislava, zaštitnika župe i Dan Grada Mursko Središće. Osim svečanog sadržaja, neće nedostajati ni sportskih i zabavnih aktivnosti. Svečani dio započet će svetom misom u 11.00 sati u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava, a nastavit će se u 15.00 sati obilježavanjem 29. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće započet će u 16.00 sati pred ribičkim domom na ŠRC Zalešće, kojoj će uslijediti i otvaranje novog ribičkog doma. Sportska takmičenja dan će ispunjavati već od 7.00 sati, natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak na ŠRC Zalešće. U 14.00 sati na istom mjestu održat će se natjecanje u odbojci na pijesku, a u 19.00 sati nogometna utakmica između gornjeg i donjeg kraja. Građani će moći uživati u besplatnom jelu i piću, besplatnom jahanju konja i tamburašima. U nedjelju, 28. lipnja održat će se tradicionalna Murska alka.

Svečana sjednica nije jedina sjednica koja će se održati u toku manifestacije. U petak, 3. srpnja, svi će građani moći prisustvovati “Skupštini” u režiji dobro nam poznatog Kerekesh Teatra. Predstava će se održati na lučici, na predivnoj šetnici uz rijeku Muru.

Niz manifestacija na šetnici uz rijeku Muru čeka nas u subotu, 4. srpnja. U 15.00 sati počet će tradicionalni sajam domaćih proizvoda, dok će u 16.00 biti natjecanje mjesnih odbora u kuhanju jela pod nazivom “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”. Nakon natjecanja jela će se podijeliti. Kako svakom jelu treba desert, tako će u 19.00 sati komisija ocijeniti i najbolje “proštenjske” kolače, koji će nakon ocjenjivanja biti degustirani. Svjesni smo da u očuvanju ljepote grada i pripadajućih naselja sudjeluju svi građani, pa će u 19.30 sati biti proglašenje naj okućnica s područja grada Mursko Središće. Nakon dobrog jela i kolača treba i opuštanja, pa od 20.00 sati na red dolazi zabavni dio. Prvo će biti koncert predgrupe, a nakon toga građani će uživati u pjesmama Vlade Kalembera.

Posljednji vikend Ljeta uz Muru također će biti obilježen glazbenim programom. U petak, 10. srpnja, će na šetnici uz Muru u 21.30 sati nakon predgrupe nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade. U subotu, 11. srpnja, na šetnici će biti organiziran tradicionalni Disco ŠMRK u organizaciji Rudarskog zbora. Posljednji dan manifestacije, 12. srpnja, na ŠRC Zalešće održat će se tradicionalno kuhanje jela “Gradski kotlići”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije