GRAD MURSKO SREDIŠĆE

ŠETNICA UZ MURU Oko zvonika sv. Barbare sadi se ukrasno drveće, a na novom dijelu šetnice vrba

U tijeku je hortikulturno uređenje šetnice uz rijeku Muru

Šetnica uz rijeku Muru omiljeno je mjesto odmora i okupljanja građana, ali i brojnih posjetitelja i turista. Turisti kao prvu zaustavnu točku prilikom ulaska u Međimurje koriste šetnicu uz Muru obzirom da se uz šetnicu nalazi veliki broj parkirnih mjesta za automobile, kamp prikolice, a u blizini šetnice nalazi se i biciklističko odmorište.

Osim što se velika pažnja pridaje hortikulturnom uređenju šetnice, ali i svih javnih površina na području grada, šetnica uz Muru se ujedno nadograđuje s novim turističkim proizvodima, pa je tako uređen prirodni izvor pitke vode, postavljen je zvonik sv. Barbare, postavljene su ležaljke za odmor, oslikane su klupice duž cijele šetnice, postavljene su street workout sprave, uređeno je dječje igralište uz šetnicu, produženi je put do skele “Fusek” gdje se posjetitelji i građani mogu osvježiti koristeći pokretnu trgovinu i besplatno se provozati skelom. Rudarsko murski put, kao i murska biciklistička staza Mura – Drava bike proteže se duž cijele šetnice uz Muru.

Djelatnici komunalnog poduzeća Murs-ekom d.o.o. svakodnevno brinu o čistoći i uređenju okoliša, što i dokazuju brojne pozitivne reakcije građana. Ovih dana zelena površina oko zvonika sv. Barbare hortikulturno se uređuje i dodatno se zasađuje ukrasno drveće (crveni i zeleni javor i drva lipe), a uz rijeku Muru na novom dijelu šetnice zasađuju se vrbe. Radovi na hortikulturnom uređenju iznosit će oko 15.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije