LED RASVJETA

ZAPOČELI RADOVI Mursko Središće dobiva LED rasvjetu koja će svijetliti cijelu noć

Osim uštede u potrošnji električne energije, LED rasvjeta doprinijet će i sigurnosti

U ponedjeljak, 4. ožujka započeli su radovi na zamjeni kompletne postojeće javne rasvjete s novom LED rasvjetom na području cijelog Murskog Središća dok su za sva ostala naselja izrađeni projekti te se traži mogućnost financiranja zamjene i po svim naseljima.

Putem javne nabave posao je dobila tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost projekta je 437.318,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva sufinancira ovaj projekt s 165.000,00 kuna. Ukupno se mijenja 297 rasvjetnih tijela, a uz to što će sva rasvjeta biti LED i što će biti velike uštede u trošenju električne energije, dobrobit je to što će cijelo mjesto biti osvjetljeno cijelu noć, a što će zasigurno pridonijeti sigurnosti.

Rasvjeta se pali i gasi putem luksomata, a režim osvjetljenja će biti od paljenja do 22 sata sa 100% intenziteta, od 22 do 1 sati sa 75 %, a od 1 do 4:30 sati s 30 % intenziteta.

– Molimo građane za razumijevanje ako u toku radova bude bilo kakvih ispada javne rasvjete, isto će se u hodu rješavati – kažu iz Grada Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije