MURSKO SREDIŠĆE ‘Činimo velike napore za kvalitetniji život ljudi’

– Raduje me što su poslodavci započeli isplaćivati veće plaće, što uz naša ulaganja u infrastrukturu, stipendiranje studenata, stvaranje pozitivne klime, treba utjecati da nam ljudi ne odlaze u tuđi svijet, poručio je gradonačelnik Dražen Srpak

Grad Mursko Središće jučer 14. svibnja 2018. svečano je obiliježio svoj 21. rođendan, a središnji događaj Dana grada bilo je održavanje Svečane sjednice Grdaskog vijeća u Centru za kulturu ‘Rudar’ u Murskom Središću, gdje su goste i uzvanike dočekali i srdačno pozdravili Zvonko Vrtarić, predsjednik Gradskog vijeća, Dražen Srpak, gradonačelnik i mr.sc. Miljenko Cmrečak, njegov zamjenik.

A posebni uzvanici bili su Matija Posavec, međimurski župan, njegov zamjenik Josip Grivec, saborski zatupnici Darko Horvat i Veljko Kajtazi, pomoćnica ministra Ana Mandac, članovi Gradskog vijeća, načelnici i gradonačelnici prijatelji grada iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske i mnogi drugi. U svojim nagovorima svi su rekli kako se Grad Mursko Središće razvija u pravom smjerom, te svakim danam postaje sredina u kojoj se dobro živi.

– Raduje me što aktualna koalicija koja čini Gradsko vijeće, a to su HDZ, HDS, HNS i HSLS, radi dobro, te su stoga svi planovi i projekti ostvareni. Grad se nalazi na dobrom putu, vjerujem u još svjesniju pomoć županije i države, rekao je Zvonko Vrtarić, predsjednik Gradskog vijeća.

– Grad je po mjeri stanovništva, otvorili smo sve državne urede i mijenjamo se nabolje. Postali smo razvijeniji što potvrđuje kako napredujemo, no to nam predstavlja teži put do novca iz državne riznice i fondova. Sve podređujemo napretku na svim poljima, a dostigli smo i do sada rekordni proračun od 42.000.000 kuna.

I dalje nam je cilj Srednja škola, dogradnja Osnovne škole, kako bi se uvela jednosmjenska nastava, nagrađujemo uspješne studente, novorođenčad, dajem stipendije, pomažemo djeci u školi, spremni smo stipendirati deficitarna zanimanja, a sve u cilju da nam mladi ne odlaze u tuđi svijet.

Pred nama je nekoliko velikih investicija, aglomeracija, dječji vrtić, uređenje kurija u naseljima, kupnja TEAM-a, Murs Ekoma, ulaganja u vatrogastvo i turizam i slično. Raduje me što se poslodavci počeli djelatnicima isplaćivati više plaće, što je isto tako uvjet ostanka mladih doma. Ono što m emuči je taj strašni promet kroz grad da mogu danas bih ga zabranio, ali vjerujem kako će se to uskoro riješiti. Sve vas pozivam na zajedništvo, mir i strpljenje, između ostaloga poručio je gradonačelnik Srpak.

Sobočanu nagrada za životno djelo

Dobro raspoložen i optimističan župan Matija Posavec, čestitao je Dan grada, grada za kojeg smatra kako je vrlo važan z aukupan razvoj Međimurske županije, te naglasio kako se raduje svakom uspjehu Grada Mursko SRedišće i kako će županija i dalje pomagati kvalitetne programe.

Saborski zastupnik Darko Horvat, kazao kako se do sada dobro radilo i pozvao je da tako bude i dalje, poglavito kada su u pitanju mjere 2021.-20127. te je za komuniciranje sa sobom doveo Anu Mandac, osoba koja može biti snažna poveznica izmežu Vlade (ministarstava i fondova) županije i grada kada je riječ o strateškim projektima.

– Ne dopuštam da se uspavate i tvrdim kako Zagreb nije Međimurje zaboravio – naglasio je Horvat, istinski prijatelj grada, za što je od Srpaka dobilo ‘litru i vodu’. Na kraju svečanog dijela programa uručena su Javna priznanja Grada Mursko Središće, gdje je Nagradu za životno djelo dobio Franjo Sobočan, ovog trenutka napotentiji i najkonkretniji poduzetnik i ulagatelj u daljnji razvoj svojih tvrtki, ali i grada.

U kulturno umjetničkom programu sudjelovale su sekcije KUD-a Mura, polaznici Dječjeg vrtića Maslačak, te Puhački gradski orkestar pod ravnanjem Marije Jambrošić, Spomenke Cilar i profesora Petra Novaka. Program Dana grada nastavlja se u petak predstavljanjem pjesmarica gradišćanskih Hrvata iz Narde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije