MURSKO SREDIŠĆE Svečano otvoreni dom za starije osobe i dječji vrtić

Poslovni partneri Franjo Sobočan i Damir Žilavec, u kompleks doma i vrtića uložili su oko 18,5 milijuna kuna, a zdanja su visokokvalietna i funkcionalna. – Ovdje je na djelu sinergija, starosti i mladosti, dvaju naraštaja koji imaju najbolje moguće uvjete za svoj život, rekao je Damir Žilavec, najavivši nova ulaganja

Danas, u petak 11. svibnja, u povodu obilježavanja Dana grada Mursko Središće u ovom gradu svečano je otvoren Dom za starije i nemoćne osobe ‘Japa’ i Dječji vrtić Pahuljica.

Poslovni kompleks u sklopu kojeg su dom i vrtić nalazi se u Frankopanskoj ulici, pokraj Policijske postaje i Ljekarne Bečirović, te preko puta Hrvatske pošte i Ispostave Zavoda za zapošljavanje i lako je doći do njega vozilom ili pješice, obzirom što je u samom gradskom središtu.

Franjo Sobočan u dom za starije uložio je oko 15 milijuna kuna, a Damir Žilavec oko 3,5 milijuna kuna. Nakon kraćih nagovora i kulturnog programa u izvedbi polaznika Dječjih vrtića Pahuljica i Maslačak, dom su službeno otvorenim učinili, ulagači Franjo Sobočan i Damir Žilavec, gradonačelnik Dražen Srpak, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec te jedan od polaznika Dječjeg vrtića Pahuljica, a sve nazočne te građevine blagoslovio je domaći župnik velečasni Tomislav Antekolović.

Ovom prigodom je gradonačelnik Srpak, poduzetniku Franji Sobočanu, u znak zahvalnosti za sve što čini za grad i ljudstvo poklonio umjetničku sliku.

Riječi zahvale upućene su obitelji pokojnog Mihalja Novinščaka, vlasnika Doma za starije i nemoćne osobe JAPA u Štrigovi, Mateju Valkaju, kao autoru ideje, projektantima, izvođačima radova i obiteljima te svima koji su u vrijeme gradnje trpjeli određeni nemir zbog buke strojeva i vozila.

Svi gosti i uzvanici zadržani su na prigodnom domjenku, te su razgledali prostorije doma i vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije