Međimurci će u novu 2016. ući uz vatromet i TS Gazde

Od ove subote, pa sve do 26. prosinca u Čakovcu se održava manifestacija ‘Advent u gradu Zrinskih’. Riječ je o prosinačkom programu koji spaja tradicijske božićne običaje, blagdansko ozračje i duhovne programe, a već ga dvadeset i pet godina zajedno organiziraju Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca.

Na najavnoj konferenciji za novinare održanoj u utorak u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, ovogodišnji program predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek te gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Željko Železnjak.

>>> Program manifestacije ‘Advent u gradu Zrinskih’

Tom je prilikom gradonačelnik Kovač kazao kako će Međimurke i Međimurce na čakovečkom Trgu Republike na dočeku nove, 2016. godine zabavljati poznati tamburaški sastav Gazde. U ponoć je predviđen tradicionalni vatromet uz novogodišnju čestitku gradonačelnika Kovača.

Što se financijske strane tiče rečeno je kako će se iz gradskog proračuna za cjelokupni program Adventa u gradu Zrinskih izdvojiti oko 50 tisuća kuna, dok će doček koštati 70 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije