FOTO: Čakovec obilježava 10 godina statusa Grada – prijatelja djece

>> FOTO: Čakovec obilježava 10 godina statusa Grada – prijatelja djece

Svečanim programom održanim ove subote u čakovečkom Centru za kulturu obilježeno je 10 godina od dobivanja statusa Čakovec – grad prijatelj djece. U ponedjeljak pak je u čakovečkoj gradskoj vijećnici održana prigodna konferencija za novinare.

Naime, od 16. studenog 2005. godine, Čakovec službeno nosi titulu Grada – prijatelja djece. Od onda pa do danas, brojnim programima nastoji se ne samo tu prestižnu titulu iznova potvrđivati, već i dodatno unaprijediti uvjete i mogućnosti koje kod nas imaju djeca i mladi.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač tom je prilikom istaknuo da se svaka kuna koja se uloži u djecu i mlade višestruko vraća.

“Čakovec svojim najmlađim sugrađanima omogućuje mnoštvo aktivnosti, kakve imaju samo mnogo većih gradova od nas. Stvaranje uvjeta za normalno odrastanje, brojnih mogućnosti za učenje i obrazovanje, preduvjet je stvaranja uspješnog društva u budućnosti.”, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

Čestitao je svima koji su u proteklih deset godina, ali i pripremnog perioda, dali svoj doprinos da Čakovec postane i ostane prijatelj djece. Također, najavio je i da će Koordinacijski odbor ove akcije predložiti za najviše gradsko priznanje, koje se dodjeljuje na Svečanoj sjednici povodom Dana Grada.

U ime Koordinacijskog odbora Grada – prijatelja djece govorili su predsjednica prim.dr. Marija Hegeduš-Jungvirth, te članice Jelena Klinčević, mr.sc. Narcisa Slugan, dr. med, Gordana Šoltić Siladi te Irena Branović. One su, svaka iz svog područja, nabrojale aktivnosti koje se svih ovih godina provode na području Čakovca, a koje za cilj imaju dobrobit djece i mladih.

Kako je u svom obraćanju naglasila predsjednica Hegeduš-Jungvirth, na poboljšanju života najmlađih sugrađana kontinuirano se radi od 2001. godine, te smo jedini u Hrvatskoj koji u kontinuitetu predlažu i provode nove aktivnosti. Naglasila je i da su obuhvaćeni svi segmenti života djece i mladih, od zdravlja do obrazovanja.

Dječje gradsko vijeće, projekt “I ja bih na more”, Čakovečki mališani, radionice s područja Roditeljske skrbi, preventivne i edukacijske radionice koje se provode u suradnji s Policijskom upravom Međimurskom, programi poboljšanja zdravlja i zdravstvene skrbi, opremanje pedijatrijskog odjela, samo su neke od aktivnosti koje se provode u sklopu ovog projekta. Inače, titulu Grad – prijatelj djece teško je dobiti, a ona i obvezuje na daljnje planiranje, osmišljavanje i ostvarivanje aktivnosti kojima će se unaprijediti i poboljšati život naših najmlađih sugrađana.

U svečanom programu koji je održan u subotu nastupili su Zbor Čakovečki mališani, dječja gradonačelnica, Čakovečke mažoretkinje, polaznici Osnovne umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec, Plesni studio “Livi”, “Vivona”, te Vinka i Martina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije