FOTO: U Čakovcu rasplesani ‘Krug mira’ povodom Dječjeg tjedna

>> FOTO: U Čakovcu rasplesani “Krug mira” povodom Dječjeg tjedna

Krugom mira kojeg su na čakovečkom Trgu Republike formirali i u njemu plesali predškolci i osnovnoškolci, brojnim porukama za odrasle te prigodnim plesnim programom i u Međimurju je počeo Dječji tjedan. Djeca imaju pravo na ljubav, na odrastanje, obrazovanje, zdravi okoliš, da ih odrasli razumiju i da imaju više vremena za njih – samo su neke od dječjih poruka.

Predsjednica Društva naša djeca Čakovec Gordana Šoltić Siladi tom je prigodom istaknula kako je smisao Dječjeg tjedna upoznati djecu s njihovim pravima, ali i obavezama i dužnostima.

– Mi odrasli, trebali bi, nastavlja Šoltić, prije svega stvoriti uvjete da se dječja prava mogu ostvarivati, stoga je važno da u ovom tjednu pojačano organiziramo aktivnosti u suradnji s odgojno obrazovnim ustanovama i udrugama koje se bave s aktivnostima vezanima uz djecu. I ove godine snažan moto Dječjeg tjedna je ‘Ljubav djeci prije svega’. Važno je i da djecu potičemo na to da imaju pravo na izražavanje svojeg mišljenja, a to mogu ostvariti kroz dječje Gradsko vijeće, koje je u Čakovcu vrlo aktivno.

Čakovečka dječja gradonačelnica Adela Vaser u prigodi Dječjeg tjedna poručila je svim klincima da se prije svega dobro zabave i uživaju, jer ovo je njihov tjedan, a okupljenima na čakovečkom Trgu Republike pročitala pismo Sare Bacinger, dobitnice nagrade Luka Ritz, u kojem, između ostalog piše:’ …jedan od mojih bitnih životnih ciljeva je imati mir i širiti pozitivnu energiju i ljubav’.

U prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Kuršanec, Čakovečke mažoretkinje te Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni centar Livi i Vivona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije