Čakovečki sportaši dobili kombi vozilo vrijedno 213 tisuća kuna

>> Čakovečki sportaši dobili kombi vozilo vrijedno 213 tisuća kuna

Kao što je i planirano Proračunom Grada Čakovca za ovu godinu, za potrebe Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca kupljeno je kombi vozilo. Ono će se koristiti za prijevoz sportaša na natjecanja. Vozilo vrijedno 213.247,68 kuna, u ponedjeljak je svečano predano Zajednici na korištenje.

“Ovaj kombi trebao bi zadovoljiti potrebe većine sportskih klubova s područja Grada za odlaskom na natjecanja, koji su se dosad snalazili na različite načine. Grad je osigurao dio sredstava, javio se na natječaj Hrvatskog olimpijskog odbora, prošao te nabavio vozilo.”, rekao je prilikom primopredaje na Gradskim bazenima “Marija Ružić”, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Grad je iz svog proračuna osigurao oko 144.000,00 kuna, 70 tisuća dao je HOO, a ostatak dobavljač vozila AMC Međimurje iz Čakovca. Dokaz je to i potvrda brige Grada o svojim sportskim udrugama, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

“U Zajednicu sportskih udruga Grada Čakovca uključeno je 80 klubova, te velika većina njih ima znatne financijske izdatke za prijevoz na natjecanja. Ovo vozilo će im, stoga biti od velike koristi.”, rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić. Zajednica će izraditi Pravilnik o korištenju, a sportaši zajedno raspored i kriterije korištenja.

Pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač istaknuo je da mu je vrlo drago što se Grad Čakovec javio na njihov natječaj te dobio sredstva. Ona su i namijenjena za razvoj lokalnog sporta, a osiguravanje prijevoza sportaša na borilišta, upravo je na tom tragu.

Na primopredaji vozila bili su i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan te predstavnica tvrtke AMC Međimurje Višnja Tompoš Grabrović. Treba napomenuti da je dogodine u planu nabava još jednog kombi vozila, čime bi se gotovo potpuno zadovoljile potrebe gradskih sportaša za prijevozom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije