U školama Grada Čakovca svoje pomagače imalo 48 učenika

U petak je na Gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu održana, uavršna konferencija projekta ”Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Čakovca”.

Projekt se od 1. 9. 2014. do 31. 8. 2015. provodio u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Europskoga socijalnog fonda. Na početku konferencije gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je vrijednost ovog projekta, jer se zahvaljujući njegovoj provedbi, 48 učenika s teškoćama sukladno sa svojim mogućnostima školovalo sa svojim vršnjacima u redovitim razrednim odjelima.

To je doprinijelo kvalitetnijoj socijalizaciji i stjecanju vještina, a vrlo je važno što je provedba projekta omogućila zapošljavanje 48 nezaposlenih osoba, što u današnje vrijeme nije zanemariv broj. Ovaj je projekt, naglasio je gradonačelnik Kovač, jedan od dokaza da je Grad Čakovec doista ”grad – prijatelj djece”, pa će i za sljedeću školsku godinu biti učinjeno sve da se svako dijete obrazuje u skladu sa svojim potrebama.

U svojoj prezentaciji direktorica Čakre d.o.o. Damira Vresk navela je aktivnosti provedene u sklopu projekta, ciljeve i svrhu projekta te je zahvalila svim partnerima na kvalitetnoj suradnji.

U posljednjem je dijelu konferencije Silvija Pucko održala prezentaciju o utjecaju osiguravanja pomoćnika u nastavi na bolju integraciju u zajednici, podsjetivši prisutne da istinska i ravnopravna uključenost svih članova u širu zajednicu počinje promjenama predrasuda i stavova svakog pojedinca, što je jedini put k ostvarivanju inkluzivne kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije