Veliko zanimanje posjetitelja središnjega čakovečkog trga za vrijeme trajanja Porcijunkulovog izazvao je neobičan sendvič. Pripremili su ga profesionalni kuhari Tvrtko Šakota i Marko Palfi, i to prema specijalnim recepturama kakve, kažu, u Hrvatskoj dosad još nisu isprobane.
Iako je recept poznat samo njima, otkrili su neke “finese” zbog kojih je upravo njihov humanitarni sendvič poseban.
– Meso koje režemo za sendvič, koje je jedan od desetak elemenata u sendviču obrađujemo 24 sata u vakuumu s posebnim uređajima. Radimo sve umake sami, sami ukiseljujemo povrće, rekli su kuhari za HRT.
Sendvič je trebao biti dug 30-ak metara, no zbog velikog zanimanja građana dijeliti se počeo i prije dovršetka. Sav prihod namijenjen je kupnji logopedskih pomagala za male članove Udruge sindrom Down Međimurske županije.
Ta udruga ima oko 30 članova. Nisu tu samo djeca iz Međimurja nego i iz okolnih krajeva. Jedan od prioriteta je poboljšati njihove govorne vještine. A kako ističu u udruzi, za to su im itekako potrebne razne akcije, jer se njihove potrebe ne rješavaju sustavno, već isključivo aktivnostima i zalaganjem članova udruge. U udruzi su jako zadovoljni jer su u kratko vrijeme prikupili gotovo 6 tisuća kuna.
Cijelu priču iz Čakovca pogledajte na HRT-u klikom ovdje.