Za početak Porcijunkulovog, neponovljivi zabavljač – Krunoslav Kićo Slabinac

Prvi koncert u sklopu ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovog u Čakovcu odlično je odradio, kako sam kaže prvi hrvatski roker, neponovljivi Krunoslav Kićo Slabinac. I dok se tijekom dana činilo da će kiša pokvariti ovogodišnje koncertno otvaranje, večer je donijela razvedravanje, što je nagnalo ljude da se ipak otisnu put Čakovca kako bi uživali u prvoj noći proštenja, ali i odličnoj zabavi Kiće i njegovih tamburaša.

>>> Live prijenos: Porcijunkulovo 2015.

>>> Forgalerija: Kićo Slabinac u Čakovcu

Uoči koncerta Kićo je za eMedjimurje.hr istaknuo kako mu je posebno drago pjevati u Čakovcu u nepunih godinu dana po drugi put.

Naime, Slabinac je prije godinu dana u čakovečkom Centru za kulturu, također fantastičnim koncertom obilježio 50 godina rada na estradi. – Čast mi je pjevati , i to na otvaranju jedne ovakve svečanosti kao što je Gospa od Anđela, a ovo je isto tako prilika da počastim jedan dio publike koja me godinama pratila i kupovala moje ploče i zbog koje se održala moja karijera.

Od rockera i kralja osječkih plesnjaka postao kralj tamburice

-Negdje početkom 70-ih godina zapravo sam shvatio u kojoj poziciji se nalazi naša tamburica i slavonska pjesma. Odlučio sam snimiti prvu tamburašku long play ploču “‘Ej bećari i bekrije” uz tamburaški sastav Radio Osijeka. S obzirom na to da ga je činilo čak 12 svirača, što je bilo previše za plaćanje troškova, sam predložio da osnujemo manju grupu i tako su nastali Slavonski bećari. Do 1983. svake godine išli smo na velike turneje po SAD-u, Kanadi i Sovjetskom Savezu, rekao je. Kićo je početkom 1980-ih vodio vrlo gledani zabavni TV show koji je čak otkupila skandinavska televizija, a za takav posao i danas ima volje i energije.

– Nudio sam jedan zabavni format našim televizijama, ali su me odbili. Tvrdim da sam i poslije 55 godina na estradi i dalje najkompletniji i najbolji zabavljač. Izazov mi je da se moram dokazivati i danas, ali u sadašnjoj situaciji na estradi to dokazivanje je beznadno.

No, da i nije sve beznadno, kada je u pitanju dobra zabava uz velikog showmana, dokaz je i čakovečki koncert, na kojem se u prvim redovima moglo vidjeti one sa sedam, ali i sa sedamdeset sedam godina, koji su uživali u rock’n roll, popu i tamburici, na način kakav to zna prirediti samo Krunoslav Kićo Slabinac.

Za sam kraj postavili pitanje plavuša ili crnka? Kićo kaže kako je plavuša ipak prva ljubav, i prva ljubavna pjesma nakon nock’n rolla, nakon laganog smirivanja hormona, a crna žena je bila jedna iskrena inspiracija davne 1971. godine. Kada je u pitanju crna žena , moram reći da je u Beogradu u jednoj emisiji, u kojoj su sudjelovali svi televizijski centri bivše države, sličnoj onoj kod nas , u kojoj se birala Hrvatska najljepša pjesma svih vremena, pjesma “Zbog jedne divne crne žene” izabrana za najljepšu ljubavnu pjesmu svih vremena.

“Ja moram na put” bila je zadnja pjesma koju je Kićo otpjevao na čakovečkom koncertu, nakon kojeg su mu mnogi poželjeli da taj uspješan put odličnog zabavljača još dugo, dugo potraje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije