U centru Čakovca nastaje 3D ulična slika Danijela Drvenkara

Turistička zajednica grada Čakovca, uz neizostavnu instalaciju kišobrana, odlučila je svoje građane i posjetitelje iznenaditi još jednom instalacijom koja se jučer počela izrađivati povodom nadolazeće najveće kulturno-turističke manifestacije u Međimurju “Porcijunkulovo”.

3D uličnu sliku autor Danijel Drvenkar izradit će u Ulici kralja Tomislava kod gradske uprave.

Ulična umjetnost posebna je vrsta kreativnog izražavanja koja najpoznatije predstavnike ima u crtačima grafita po zidovima raznih zgrada u gradovima. Osim po zidovima, grafiteri su pokazali da znaju crtati i po ulicama. Oni crtaju nevjerojatne slike uz pomoć lakova (kao i grafiteri), ali ne samo one plošne, već i prave 3D kreacije. Trodimenzionalni crteži izgledaju vrlo vjerno, pa vam se može učiniti da je u asfaltu doista rupa ili da iz njega prodire voda i slično.

– Ovdje se radi se o velikim mogućnostima turističke i umjetničke promocije grada Čakovca što nam je svakako i sam cilj – kaže voditeljica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek kojoj ni ove godine ideje nisu izostale te dodaje da će instalacija biti duga 15 metara i ne može je isprati ni najjača kiša.

Autor ove čakovečke 3D instalacije je Danijel Drvenkar iz Orehovice. Svoj talent otkriva u ranoj mladosti, te rano postaje članom Likovnog udruženja Donjeg Medimurja i Likovnog udruženja Čakovec. Završio je dizajn u Varaždinu. Isprobao je gotovo sve crtače i slikarske tehnike, ali ostaje vjeran ulju na platnu, a od stilova nadrealizmu.

U posljednje vrijeme posebno ga privlači 3D ulično slikarstvo. Izlagao je na mnogobrojnim zajedničkim izložbama udruženja te na desetak samostalnih. Posljednja je bila u zgradi Scheier, u studenom prošle godine. Stalni postav ima u kafićima Brasil. Dobio je nekoliko priznanja i zahvala, sudionik je nekoliko kolonija, pa i one prve u Čakovcu naziva “Pod utvrdom Zrinskih”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije