Novosti u naplati parkinga: Proširuje se područje naplate i mijenjaju se zone

Prema Odluci o izmjenama i dopunama Pravilnika o javnim parkiralištima na području Grada Čakovca od 2. srpnja 2015. godine koja je stupila na snagu 22. srpnja 2015. godine nastale su određene promjene, javljaju iz GKP-a Čakom.

Jedna od važnijih promjena je da se proširuju područja naplate parkiranja.

Parkiralište uz zapadni dio Perivoja Zrinskih u Vukovarskoj i Zrinsko-Frankopanskoj ulici – lijevo od ulaza s Vukovarske ulice (kod Caffe bara Flash) prelazi u sustav naplate kao IV. kategorija, dok desni dio prelazi u S zonu (parkiralište za stanare s godišnjom parkirnom kartom).

Osim toga došlo je do nekih promjena u zonama.

Tako iz sustava naplate 0 kategorija (narančasta) prelazi u I. kategoriju (crvenu) i time se 0 kategorija naplate ukida.

Parkirališta pod naplatom iz sadašnje I. kategorije (crvene) prelaze u II. kategoriju (žutu), a neke II. i IV.A kategorije u III. kategoriju naplate parkiranja. Jedina iznimka u tome je II. kategorija u Ulici R. Boškovića – Županija – koja prelazi u I. kategoriju.

Prelaskom IV.A kategorije (smeđa) u III. kategoriju (zelena) mijenja se i cijena satne parkirne karte iz 2,00 kn/h u 3,00 kn/h.

Cijena mjesečne karte ostaje 200,00 kn, a godišnje 2.000,00 kn.

Parkirališta pod naplatom koja iz IV.A kategorije prelaze u III. kategoriju naplate parkiranja su: parkiralište u Ulici Lj. Gaja, L. Ružičke, I. Mažuranića, F. Punčeca i Planinarski put.

Parkirališta pod naplatom koja će ostati u IV. kategoriji parkiranja su: parkiralište sjeverno od ograde Županijske bolnice Čakovec uz Svetojelensku cestu, Ulica Zrinsko-Frankopanska, parkiralište uz zapadni i sjeverni dio Perivoj Zrinskih u Vukovarskoj i Zrinsko-Frankopanskoj ulici (lijevo od ulaza s Vukovarske ulice). Na navedenim parkiralištima korisnici će moći parkirati bez ograničenja.

Cijena mjesečne karte iznosit će 100,00 kn, godišnje 1.000,00 kn dok će cijena satne parkirne karte iznositi 2,00 kn/h.

Zatvoreno parkiralište MTČ-a koje je do sada bilo u IV. kategoriji prelazi u III. kategoriju i naplata parkiranja vršit će se uz pomoć parkirnog automata i SMS naplate.

Postojeći sustav zatvorenog parkirališta sa rampama, ukida se.

Zbog ukidanja IV. kategorije (MTČ-a), sva parkirališta koja će ostati pod sustavom naplate dosadašnje IV.A kategorije prelaze u IV. kategoriju.

Iz GKP-a Čakom mole korisnike parkirališta Grada Čakovca da obrate pažnju na nove zone parkiranja.

Cijena karata po zonama sa maksimalnim trajanjem parkiranja:

Zona Cijena Oznaka zone Radno vrijeme Maksimalno
1 3 kn / 1 sat crvena 8-19 / 8-13 1 sat
2 3 kn / 1 sat žuta 8-19 / 8-13 2 sata
3 3 kn / 1 sat zelena 8-19 / 8-13 neograničeno
4 2 kn / 1 sat smeđa 8-19 / 8-13 neograničeno
S bijela 0-24 / 0-24 samo za stanare

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije