FOTO: Rekonstruirano križanje povećat će sigurnost svih sudionika u prometu

>> Rekonstruirano križanje povećat će sigurnost svih sudionika u prometu

Raskrižje Svetojelenske ceste i ulice Jakovca Gotovca koje je zbog rekonstrukcije bilo zatvoreno proteklih tjedana, od nedjelje je ponovno otvoreno za promet. U utorak pak je, prigodnom konferencijom za novinare obilježen završetak radova na obnovi ove, dosad opasne točke u prometu.

Vrijednost radova iznosi oko 800 tisuća kuna, a izgrađeni su lijevi i desni skretači te pješački otoci. Kako je na konferenciji istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, ovo je drugo opasno mjesto koji je rekonstruirano ove godine.

Investicija je u potpunosti financirana sredstvima Centra za vozila Hrvatske, odnosno nije ni za kunu opteretila gradski proračun, rekao je gradonačelnik Kovač, te istaknuo činjenicu da je putem javnog natječaja posao na obnovi dobila čakovečka građevinska operativa.

Prema riječima koordinatora projekta iz Centra za vozila Hrvatske Marina Radmanovića, suradnja koju imaju s Gradom Čakovcem je odlična te je već odrađeno nekoliko zajedničkih projekata. Centar za vozila svojim sredstvima sanira niz opasnih prometnih mjesta u Hrvatskoj, a ovaj posljednji posao u Čakovcu odlično je odrađen, rekao je, među ostalim Radmanović.

Načelnik Policijske uprave Međimurske Krunoslav Gosarić također je istaknuo odličnu suradnju s Gradom Čakovcem, posebice na detektiranju i uklanjanju opasnih mjesta u prometu.

Ovo rekonstruirano raskršće bilo je mjesto čestih prometnih nezgoda, a sadašnji izgled i prometna rješenja omogućavaju veću sigurnost svih, a posebice pješaka koji su najranjiviji sudionici u prometu.

Inače, Grad Čakovec ima dosta prijavljenih projekata za sanaciju ovakvih prometnih objekata, te se može očekivati da će neki od uskoro dobiti zeleno svjetlo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije