Položeni vijenci podno spomen ploča na čakovečkom Jugu

>> Položeni vijenci podno spomen ploča na čakovečkom Jugu

Uoči Dana antifašističke borbe, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, izaslanstvo Gradskog kotara Jug, te predsjednik Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja Zvonimir Golub, u petak su položili vijence i zapalili svijeće podno spomen obilježja stradalima u 2. svjetskom ratu na čakovečkom Jugu.

Prvi vijenac položen je podno spomen ploče u Preloškoj ulici, a drugi ispred spomen ploče postavljene na Vatrogasnom domu u Ulici Milke Trnine. U obraćanju okupljenima zamjenik gradonačelnika i predsjednik Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja istaknuli su važnost čuvanja povijesne memorije na slavne dane naše prošlosti.

Borba protiv fašizma i nacizma našu je zemlju svrstala na stranu pobjednika u 2. svjetskom ratu, a moderna i demokratska Hrvatska baštinik je tog pokreta. Antifašizam je i u temeljima moderne Europe, a svaki negacija i relativiziranje onoga što se dogodilo u ratu, u suprotnosti je s tim načelima.

Za sve poginule i ubijene Čakovčane i Međimurce u 2. svjetskom ratu odana je počast minutom šutnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije