Zvijezde The Voice-a pjevaju za napuštene pse u čakovečkom Azilu

>> Zvijezde The Voice-a pjevaju za napuštene pse u čakovečkom Azilu

“Čakovec je i grad prijatelj životinja, našu udrugu u radu prati i podupire daleko više nego što su mu to zakonske obveze, te se bez razmišljanja odlučio uključiti u ovaj projekt, na čemu gradonačelniku iskreno zahvaljujemo.”, rekla je među ostalim, predsjednica Udruge “Prijatelji životinja” Aleksandra Hampamer, na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Gradskoj vijećnici na kojoj je najavljen koncert pod nazivom “Mi smo njihov glas”.

Čakovec je jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji životinje u Azilu ne eutanazira nakon 60 dana, kako je propisano zakonom. U azilu se trenutno nalazi tristo pasa, rekla je Hampamer, a zahvaljujući u prvom redu Gradu Čakovcu, ne postoji bojazan da će se morati eutanazirati. Udruga već treći put za redom u Čakovcu organizira humanitarni koncert, kako bi namaknula dodatna sredstva, te životinjama omogućila bolje uvjete.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da se Čakovec uvijek uključivao u sve humanitarne akcije koje imaju konkretne ciljeve te koje građane senzibiliziraju za određene probleme. A prihvatilišta za životinje ih sigurno imaju, rekao je gradonačelnik, te pozvao građane da posjete Azil te po mogućnosti udome jednu napuštenu životinju.

Koncert je predstavila organizatorica Ana Ude. Nastupit će sudionici jednog popularnog talent showa, uz pratnju domaćih glazbenika i udruga. Nastupit će Marin Jurić-Čivro, Jure Brkljača, Iva Gortan, Elena Stella, Alen Bičević, Bruna Oberan, Mahir Maki Kapetanović, Božidarka-Matija Čerina, Dino Purić, Mateo Pilat, The Band pod vodstvom prof. Damira Rodigera, Studio suvremenog plesa Teuta Čakovec, Studio Vivona Čakovec, Plesni studio Korak Čakovec i Cheerleaders Livi Čakovec.

Jedan od sudionika Mahir Maki Kapetanović bio je na konferenciji istaknuvši da su se svi rado odazvali pozivu na sudjelovanje, jer vide da se u Čakovcu za razliku od drugih gradova radi, a ne priča. Cijena ulaznice je 45 kuna, a može se kupiti u Turističkom uredu TZ Čakovca. Koncert će se održati 16. lipnja u Centru za kulturu s početkom u 19.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije