FOTO: Otvoren rotor na čakovečkom Jugu

>> FOTO: Otvoren rotor na čakovečkom Jugu

U prigodi proslave obilježavanja Dana grada na čakovečkom Jugu službeno je otvoren rotor odnosno, u promet je pušteno rekonstruirano križanje ulica Tomaša Goričanca i Ivana Sokača.

Simboličnom otvorenju bili su nazočni predstavnici grada Čakovca, Policijske uprave međimurske te izvođača, čakovečke “Tegre”. Gradonačelnik Stjepan Kovač tom je prigodom istaknuo kako se ovom investicijom vrijednom 470 tisuća kuna za koju je 70 posto sredstava osigurano iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa rješava prometni problem u južnom dijelu grada za koji se duže vrijeme tražilo rješenje.



– Izgradnja kružnog toka doprinijet će sigurnosti u prometu poglavito najugroženijih skupina, a to su djeca koja pohađaju školu na čakovečkom jugu, ali i ostalih sudionika u prometu, kazao je Kovač i dodao kako je u tijeku i rekonstrukcija raskrižja u Svetojelenskoj ulici u Čakovcu , a i dalje će se nastojati sanirati “kritične točke” u prometu na području grada. Do kraja godine najavio je sanaciju prve faze nadvožnjaka, a novac za tu namjene pokušat će se osigurati iz nacionalnih i EU fondova.

Načelnik PUM -a Krunoslav Gosarić kazao je da je izgradnja rotora na čakovečkom jugu primjer dobre suradnje lokalne zajednice, PUM-a i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa na podizanju razine sigurnosti u prometu. Ono što treba spomenuti je to, da je Međimurska županija jedna od najsigurnijih županija u Hrvatskoj kada je u pitanju stanju sigurnosti i žrtava u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije