FOTO: Unatoč kiši, KUD-ovi privukli Šandorovčane

>> FOTO: Unatoč kiši, KUD-ovi privukli Šandorovčane

Ove je subote u Šandorovcu, povodom Dana mjesta, održana manifestacija “Florijanovo u Šandorovcu“. Unatoč kiši, tradicionalni i zanimljivi program okupio je velik broj mještana ovog čakovečkog naselja.

Otvarajući smotru, zamjenik gradonačelnika Mario Medved naglasio je da u Grad Čakovec u Šandorovec i ostala naselja tzv. dravskog bazena, ulaže mnogo novca kako bi se komunalno opremili. Osim projekta Aglomeracije Novo Selo na Dravi, koja se ubrzano gradi, a u sklopu koje će i Šandorovčani dobiti mogućnost odvodnje i zbrinjavanja otpadnih voda, obnavlja se i Društveni dom, izgradit će se nova grobna kuća, a uskoro kreće projektiranje sportskog objekta.

To pokazuje, završio je zamjenik Medved, da se ulaže i u naselja na rubnom gradskom području, odnosno da se vodi računa o svim stanovnicima Čakovca. Prisutne je pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora Šandorovca Dejan Tomašić, rekavši da ovogodišnji dan mjesta obilježavaju kao veliko gradilište, no da će zahvaljujući ulaganjima, Šandorovec dobiti nove mogućnosti i novi, ljepši izgled.

U dvosatnom kulturno-umjetničkom programu u organizaciji domaćeg kulturno umjetničkog društva nastupili su KUD-ovi “Katruža” iz Ivanovca, “Matija Gubec” iz Donjeg Miholjca, “Slavonac” iz Podravske Moslavine, KUD “Selište Kostajničko”, KUD “Molve” te HKUD “Pomurje” iz slovenske Lendave.

Pored zamjenika Marija Medveda i predsjednika MO Šandorovec Tomašića, tamo su bili i zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan, predsjednici MO iz okolnih naselja, te ravnateljica OŠ Kuršanec Marija Tepalović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije