“Plivanjem do svjetlosti” počinje u petak, 24. travnja u 17 sati

I ove godine, čakovečki Lions klub “Zrinski”, organizirat će tradicionalnu akciju “Plivanjem do svjetlosti”. Po deveti put za redom, sljedeće subote na čakovečkim bazenima “Marija Ružić”, brojni sudionici, plivanjem će promovirati zdrav način življenja, ali i pomagati slijepim i slabovidnim sugrađanima.

Naime, kako je rečeno na konferenciji za novinare održanoj u subotu u čakovečkom caffe baru “Litera”, Lionsi će sav prihod od ove humanitarne akcije donirati za nabavku Brajeve bilježnice za potrebe slijepih učenika, te nastaviti s opremanjem kutka sa slijepe i slabovidne osobe u čakovečkoj knjižnici “Nikola Zrinski”.

“Želja nam je ovu akciju, koja je postala prepoznatljiva u Međimurju, ali i šire, dignuti na što višu razinu, te smo je i ove godine obogatili s nekoliko novosti.”, rekao je, među ostalim, predsjednik čakovečkih “Lionsa” David Vugrinec. Uz tradicionalno 24-satno plivanje, na čakovečkim bazenima će u suradnji s Centrom za mlade biti organiziran noćni zabavni program, studenti čakovečkog Učiteljskog fakulteta, Međimurskog veleučilišta i Sveučilišta Sjever iz Varaždina nastojat će isplivati što veći broj kilometara, a u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, građani će moći provjeriti svoju zdravstvenu sliku.

Akcija počinje u petak, 24. travnja u 17 sati, a završava 24 sata kasnije, u subotu u 17 sati. Kako je rekao jedan od idejnih začetnika akcije Miodrag Novosel, prošle je godine akcija proširena s projektom “Noć bazena” u koji se uključilo šest bazena iz drugih dijelova Hrvatske, a tako će biti i ove godine.

Iz godine u godinu u akciju se uključuje sve veći broj ljudi, koji uspijevaju preplivati sve više i više kilometara. No, najvažniji je ipak humanitarni karakter akcije, jer osim što direktno pomaže našim slijepim i slabovidnim sugrađanima, javnost senzibilizira za probleme i poteškoće koje takve osobe imaju u svakodnevnom životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije