Pulski i čakovečki vatrogasci potpisali Povelju o prijateljstvu

>> FOTO: Pulski i čakovečki vatrogasci potpisali Povelju o prijateljstvu

Ovog je petka u prostorima Društvenog doma u Kuršancu, održana redovna Godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca. Odlične rezultate u prethodnoj godini, čakovečki su vatrogasci okrunili potpisivanjem povelje o prijateljstvu s Područnom vatrogasnom zajednicom Pule.

Povelju o prijateljstvu potpisali su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved i predsjednik Područne vatrogasne zajednice Pule Valter Drandić.

“Ova povelja samo je formaliziranje višegodišnje uspješne suradnje. Međimurci i Istrani imaju isti mentalitet, vatrogastvo je u obje županije odlično organizirano, a imamo i slične ideje kako unaprijediti ovu djelatnost u Hrvatskoj. Ova Povelja to će i omogućiti.”, rekao je prilikom potpisivanja povelje, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved.

“Želim da Povelja bude poticaj da dosadašnju odličnu suradnju između dviju vatrogasnih zajednica dignemo na višu razinu te da budemo primjer drugima, rekao je, među ostalim, predsjednik Područne vatrogasne zajednice Pule Valter Drandić, te je čakovečke vatrogasce pozvao na njihovu godišnju skupštinu koja će se krajem travnja održati u Vodnjanu.

Na godišnjoj skupštini izabran je novi zapovjednik, pošto se dosadašnji Željko Besedić povukao s te dužnosti. Čakovečkom vatrogasnom zajednicom u narednom razdoblju zapovjedat će Robert Meglić. Besedić pak je proglašen počasnim zapovjednikom. Zahvaljujući se na godinama suradnje, rekao je da je ponosan na sve uspjehe dobrovoljnih vatrogasnih društava okupljenih u gradsku zajednicu, te da će i dalje pridonositi razvoju vatrogastva na našem području.

Pozdravljajući sve prisutne, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da je posebno zahvalan svim vatrogascima na svemu što su za građane učinili prilikom prošlogodišnjih poplava. Čakovec za vatrogastvo godišnje izdvaja 850.000,00 kuna, što je dokaz da je ono prepoznato kao jedno od važnijih čimbenika preventive i sigurnosti, rekao je Kovač.

Svečanosti potpisivanja Povelje o prijateljstvu prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Čakovca Romano Bogdan, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, predsjednik VMO Kuršanec Danijel Šmaguc, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Andreas Lisjak, zapovjednik Područne vatrogasne zajednice Pula Klaudio Karlović, dozapovjednik PVZ Pula Bario Mezulić, tajnik PVZ Pula Petar Znahor, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Ivan Novak, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s čakovečkog područja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije