U Čakovcu otvoren jedan od modernijih HRT-ovih regionalnih TV centara

>> U Čakovcu otvoren jedan od modernijih HRT-ovih regionalnih televizijskih centara

U Čakovcu je svečano otvoren osmi, najmlađi regionalni centar Hrvatske radiotelevizije. Dio je to procesa restrukturiranja i modernizacije dopisničke mreže. Radovi na prenamjeni zgrade Tehnološko – inovacijskog centra, koji je HRT-u ustupila Međimurska županija, trajali su dva mjeseca, a emitiranje televizijskog programa iz novog Centra započelo je 29. prosinca prošle godine, kazao je prigodom otvaranja čakovečkog regionalnog centra, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

– Mislim da je ovo upravo ono što smo htjeli, istaknuo je Radman, iako ima još dosta posla kojeg treba napraviti i završiti. Isto tako, u međuvremenu smo pokrenuli sve formalne procedure za pokretanje radijske postaje Sjever za koju očekujemo da će se centru priključiti do kraja ove ili početkom iduće godine, kada se dobiju sve potrebne dozvole. To će biti prvi put u povijesti ovoga kraja da Hrvatski radio ima svoju postaju.

Generalni ravnatelj HRT-a pohvalio je i dobru suradnju s Međimurskom županijom kao partnerom u ovom projektu kazavši da je ona bila izuzetno kvalitetna. – Potvrdilo se ono što smo i dogovorili, a to je prije svega razumijevanje za naše obaveze koje su u cijelosti ispunjene i od strane Županije, ali Grada Čakovca.

Mnogi nisu vjerovali da će se ovdje otvoriti jedan od najmodernijih HRT-ovih regionalnih centara

Program se proizvodi na najsuvremenijoj digitalnoj opremi, a u njegovoj pripremi radi dvadeset i dvoje zaposlenika, novinara, snimatelja, montažera, tehničara te sedam dopisnika iz Bjelovara, Koprivnice i Virovitice. Rukovoditeljica HRT-ovog regionalnog centra u Čakovcu je Tamara Peras koja je također izrazila svoje veliko zadovoljstvo današnjom svečanošću.

Dvadesetak godina bili smo na dvije lokacije, dopisništvu Čakovec i studiju Varaždin i za nas je ovo veliki preporod. Naime, mnogi nisu vjerovali da ćemo na sjeveru otovriti jedan od najsuvremenijih televizijskih centara.

Otvaranjem novog HRT Centra Čakovec i Varaždin, spojeni su nekadašnji studiji Čakovec i Varaždin, a Centar je preuzeo proizvodnju programa u cijeloj sjeverozapadnoj regiji obuhvaćajući čak pet županija: Međimurska, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku i Virovitičko-podravsku.

Ono što je važno spomenuti kazala je Peras, da je ovo prvi od osam regionalnih centara HRT-a koji je krenuo od nule kada je riječ o digitalizaciji, a danas radimo na najsuvremenijoj digitalnoj opremi. Kada pak je riječ o cijeni ove HRT-ove investicije voditeljica čakovečkog centra kaže da nisu uspjeli još sve pobrojati i prebrojiti ,ali da se radi o milijunima kuna.

Matija Posavec: Međimurje je zavrijedilo ovakav televizijski centar

Značaj otvaranja HRT-ova televizijskog centra veliki je i za samu Međimursku županiju, smatra njezin prvi čovjek Matija Posavec. – HRT je javna nacionalna kuća čija je uloga da prenese informacije o stvarima koje se ovdje događaju, a Međimurje ima puno za ponuditi, kazao je Posavec.

Često smo naime ranijih godina bili svjedoci toga da kad se u Međimurju nešto događalo bili smo na nacionalnoj televiziji poznati jedino po nečemu lošem, međutim sada smo okrenuli tu priču. One pozitivni stvari za cijelu zemlju, nešto što se ovdje proizvodi i stvara mogu biti itekako dobar primjer i mediji to trebaju prenijeti.

Upravo će regionalni centar HRT-a u Čakovcu biti korak više prema tomu, odnosno još više naših dobrih priča i uspjeha moći će iz ovoga centra biti poslani u ostatak Hrvatske, ali i svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije