FOTO: Čakovečki “Pozdrav proljeću” oduševio mnogobrojne posjetitelje

>> Čakovečki “Pozdrav proljeću” oduševio mnogobrojne posjetitelje

Prvi dan proljeća izmamio je na čakovečke ulice veliki broj ljudi. Naime, u organizaciji Sekcije sportskih novinara Međimurja održano je sportsko i poučno prijepodne, tijekom kojeg su oni najmlađi u suradnji s Rančom Ponyland Mursko Središće besplatno jahali ponije.

Za one koji vole povijest bio je osiguran besplatni obilazak Muzeja Međimurja uz stručno vodstvo i mogućnost da od članova Oldtimer kluba Međimurje saznaju sve o starim automobilima, motociklima i biciklima, koje su imali prilike vidjeti na na parkiralištu kod muzeja. Najmlađe je zasigurno veselilo i ono sportsko druženje s košarkašima Međimurja i najboljim hrvatskim gimnastičarom Filipom Udeom.

Na središnjem čakovečkom trgu Hrvatsko društvo za dječju i preventivnu stomatologiju i Hrvatsko stomatološko društvo HLZ-a Čakovec organiziralo je jubilarni,deseti Dan zdravog osmijeha u koji su i ove godine bili uključeni svi vrtići Grada Čakovca i okolice, te djeca osnovnih škola. Tom prigodom međimurski stomatolozi na svojim su štandovima dijeli propagandne materijale, paste za zube, ali i i savjete djeci i roditeljima o stomatološkoj preventivi.

Prvog dana proljeća, koji se također slavi kao “Svjetski dan sindroma Down” aktivni su bili i članovi Udruge za Down sindrom Međimurske županije, koji su na svojim štandovima prodavali ogrlice i broševe izrađene na nedavno održane dvije radionice Hobby hižice. Sav prihod bio je namijenjen za pomočć u radu Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije