Grad Čakovec ima najviše sluha prema informatici u školama

>> Grad Čakovec ima najviše sluha prema infromatici u školama

Tijekom zimskih praznika u čakovečkoj 1. osnovnoj školi organizirane su informatičke radionice, na kojima su učenici izrađivali animacije, kvizove i računalne igre. Radionice su izuzetno dobro prihvaćene, održano ih je 4, na njima je sudjelovalo 35 učenika, a u utorak su polaznicima dodijeljena priznanja.

Priznanja im je na primanju u čakovečkoj Gradskoj vijećnici uručio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je tom prilikom rekao da se poslovi vezani uz informatiku danas najbrže razvijaju te da su najuspješnija ona društva koja ulažu u informatičko obrazovanje i informatičku infrastrukturu.

Čakovec je i grad IT industrije, a učenje djece i mladih da računala osim za igru, koriste i za programiranje, kreativni rad i učenje, najbolji je način da on njih stvorimo vrijedne i produktivne ljude.”

Grad Čakovec je od početka podupirao informatičke radionice, a velik broj učenika koji je na njima sudjelovao, pokazuje da su one odlično prihvaćene. Radionice su vodile učiteljice Ivana Ružić i Maja Barbić, a pored njih na prijemu je bila i ravnateljica I. osnovne škole Nevenka Šopar.

Kako je naglasila jedna od voditeljica, učiteljica Ivana Ružić, djeca su radila u alatima Scratch, Zoondle, Kahoot, Game Maker, Stencyl i Tynker, a ovih dana će se njihovi radovi pisani za iPad moći skinuti s appstorea.

Uspoređujući Čakovec s ostalim hrvatskim gradovima, ovdje postoji naviše sluha prema informatici u školama, rekla je Ružić, te mnogima služimo kao primjer. Učenicima polaznicima podijeljena su i priznanja, uz poziv njima ali i ostalima da dogodine ponovno sudjeluju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije