Raspisana javna nabava za izgradnju čakovečke sjeverne zaobilaznice

Na sam Badnjak, Hrvatske ceste pokrenule su postupak javne nabave za Izradu projektne dokumentacije Sjeverne zaobilaznice Čakovca. Ovime je ovaj veliki prometni problem za ovaj dio Hrvatske, još jedan korak bliže rješavanju.

Pokrenuti postupak Javne nabave predviđa izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbu geodetskih i geotehničkih radova, ishođenje lokacijske i građevinskih dozvola za izgradnju Sjeverne zaobilaznice Čakovca, ukupne duljine 5,67 kilometara. Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, riječ je o ključnom ulaganju u cestovnu infrastrukturu na području Čakovca, ali i cijelog Međimurja, koje se planira više od desetljeća.

Time će, rekao je zamjenik Medved, biti riješen tranzitni promet kroz grad, ali i omogućen daljnji razvoj cestovne mreže prema Varaždinu, odnosno Murskom Središću. Na trasi se nalaze dva nadvožnjaka, kružni tok te nekoliko klasičnih raskrižja. Sjeverna zaobilaznica počet će na križanju ceste iz Čakovca prema čvoru Sveti Križ, preći prugu prema Kotoribi, prolazit kroz Industrijsku zonu Istok, područjem između Čakovca te Mihovljana i Šenkovca te se konačno spojiti na rotor na izlazu prema gornjem Međimurju.

Također, planirana je i izgradnja pješačko-biciklističke staze uz novu zaobilaznicu, što će financirati Grad Čakovec. Treba napomenuti da je ovim natječajem obuhvaćeno i projektiranje javne rasvjete na križanjima. Ukupna vrijednost ove javne nabave iznosti 2.300.000,00 kuna. Ukoliko sve bude išlo prema planu, prvi radovi se mogu očekivati već krajem iduće godine. Nova zaobilaznica, prema procjenama stajat će oko 200 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije