Čarolija Adventa: Video koji će vam izmamiti suze radosnice!

Manifestacija Advent u gradu Zrinskih ove se godine odvijala u razdoblju od 29.11. do 24.12.2014. godine. Ove godine uloženo je dosta truda da se grad u vrijeme trajanja Adventa i vizualno promijeni. Nad Ulicom kralja Tomislava postavljeno je 1400 kvadratnih metara božićnih žarulja koje su gradu dale poseban božićni ugođaj i privukli mnogobrojne građane.

Novost su i dvije kupole, nazvane snježne kugle. Jedna se nalazila na Franjevačkom trgu i u njoj su se smjestile “žive božićne jaslice“, u njoj su se svake subote uprizorili betlehemski događaji i Isusovo rođenje u izvedbi mladih Zajednice Cenacolo iz Varaždina. U drugoj snježnoj kugli, koju su smjestili kod Zgrade sindikata, odvijali su se brojni kulturno-umjetnički programi: dječje predstave, nastupi dječjih vrtića, plesnih skupina, KUD-ova, pjevačkih zborova, zbora pravnog fakulteta iz Zagreba i slično.

Kulturnoumjetničkim programima uključile su se Turistička zajednica općine Sv. Martina na Muri, Turistička zajednica općine Nedelišće i Turistička zajednica grada Mursko Središće te dječji zbor i KUD-a Sveti Jeronim iz Štrigove. Advent u gradu Zrinskih započeo je paljenjem božićnih žarulja te paljenjem prve adventske svijeće na adventskom vijencu ispred crkve Svetog Nikole koju je upalio gradonačelnik Stjepan Kovač.

Već tradicionalni program “Čakoland“, s preko 270 djece dječjih vrtića, škola, plesnih skupina i mažoretkinja odvijao se u prepunoj dvorani Centra za kulturu. Zanimljiva priča završila je dolaskom Svetog Nikole. Izložbeno-prodajno sajamski dio “Adventa” u Ulici kralja Tomislava privukao je mnoštvo izlagača.

Uz prigodnu božićnu prodaju, tu je i kućica Djeda Mraza, gdje su djeca slikanjem s Djeda Mrazom, mogli ponijeti uspomenu s Adventa, a u bogati adventski program uključili su se, prigodnim programom, ugostitelji u centru grada.

Advenstka bajka je završila, blagdanska čarolija pred nama, a sve pohvale stižu na račun organizatora – Turstičke zajednice grada Čakovca na čelu s Boškom Ban Vlahek koji vam ovim videom, koji je promoviram na na sam Božić, žele da božićne blagdane provedete u krugu svojih najmilijih – u miru i sreći!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije