Posao desetljeća: Investicija koja građevinarima jamči siguran posao

“Ovo se sigurno može nazvati poslom desetljeća u Čakovcu, jer zajedno s projektom Aglomeracije Novo Selo na Dravi, ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 20 milijuna eura.

Radove će izvoditi domaći građevinari koji su posao dobili putem javnog natječaja, te su time osigurali siguran posao za narednih godinu i pol, što za međimursku građevinsku operativu predstavlja izuzetno mnogo”, rekao je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač na potpisivanju Sporazuma o izvođenju radova na izgradnji nove mreže odvodnje, održanom u utorak u prostorima “Međimurskih voda”.

Sporazum su potpisali direktor Međimurskih voda d.o.o. Čakovec Vladmir Topolnjak i predstavnik Zajednice ponuditelja, direktor Tegre d.d. Čakovec Ivan Kolarić. Zajednicu ponuditelja čini grupa građevinskih tvrtki s čakovečkog i varaždinskog područja, koji su posao vrijedan 105.895.293,35 kuna neto dobili putem provedenog postupka javne nabave.

Radi se o infrastrukturnom projektu “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“, koji predviđa rekonstrukciju i modernizaciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 75 tisuća ekvivalent stanovnika, proširenje postojeće mreže odvodnje radi uključivanja dodatnih naselja, rekonstrukciju i sanaciju postojećeg sustava odvodnje, nabavu opreme za održavanje sustava odvodnje te nadzor radova. Trajanje projekta predviđeno je do 2017. godine.

Već ranije potpisan je Sporazum o izvođenju radova na rekonstrukciji i sanaciji postojećeg sustava odvodnje, vrijedan 53.803.750,96 kuna neto, a ukupna vrijednost cijelog projekta je preko 273 milijuna kuna. 73 posto sredstva čine bespovratna sredstva Europske unije, 10 posto sufinancirat će se iz Državnog proračuna, a 10 posto iz proračuna Hrvatskih voda. Sedam posto osigurat će jedinice lokalne samouprave iz svojih proračuna. Grad Čakovec bi ovaj infrastrukturni zahvat stajao oko osam milijuna kuna.

Osim Čakovca radovi će se odvijati i na području općina Strahoninec, Nedelišće, Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu i Pribislavec. Inače, Zajednicu ponuditelja koja je posao dobila putem provedenog postupka javne nabave čine Tegra d.d. Čakovec, Đurkin d.o.o. Čakovec, Hidrotehnika d.o.o. Savska Ves – Čakovec, Međimurska hidrogradnja d.o.o. Savska Ves – Čakovec, Aquatehnika d.o.o. Varaždin, Vodogradnja d.o.o. Varaždin i Proton d.o.o. Gornji Kneginec.

Osim predstavnika Međimurskih voda i tvrtki izvođača, na potpisivanju su bili i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnici općina Nedelišće, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu i Pribislavec – Darko Dania, Franjo Lehkec, Anđelko Nagrajsalović i Višnja Ivačić, te zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije