Na Franjevačkom trgu zapaljena prva adventska svijeća i svod s tisućama lampica

>> Na Franjevačkom trgu zapaljena prva adventska svijeća i svod s tisućama lampica

Na Franjevačkom trgu, ispred crkve Sv.Nikole biskupa večeras je tradicionalno zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu, kao uvod u trotjedno razdoblje došašća, vrijeme slavlja i darivanja. Svijeću je zapalio gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač uz riječi – “Palimo prvu adventsku svijeću, svijeću proroka, svijeću nade.

Službu riječi predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe Sv. Nikole fra Željko Željeznjak pritom istaknuvši kako Došašće, pored njegovih simbola, obilježava i period priprave, vremena kada svatko od nas trebao bi se preispitati i analizirati svoj način života, kako osobnog, tako i odnos prema svojim bližnjima. To je vrijeme pripreme i mijenjanja na bolje.

Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini koje počinje četiri nedjelje prije Božića i završava na Badnjak ili Badnje veće (najranije može početi 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca).

Iznad Ulice Kralja Tomislava upaljen svod od stotine tisuća lampica

– Posebno me veseli, kazao je čakovečki gradonačelnik, što je grad danas pun šetača i ljudi koji su došli vidjeti ovu adventsku čaroliju koju smo ove godine pripremili upravo za njih i vjerujem da će građani, ali i svi oni koji dođu u Čakovec narednih dana uživati.

Isto tako, nadam se da je ovime počela i jedna nova priča koja bi se mogla pretvoriti u tradiciju, jer trudimo se, nastavlja Kovač, da za sve one koji se nađu u Čakovcu ovih dana ponudimo čim više programa i da im omogućimo, što više radosti i veselja.

S obzirom na to da je počelo Došašće, i to u vrijeme kada su stvari na političkoj sceni, kako onoj županijskoj tako i državnoj dosta zategnute, čakovečki gradonačelnik uputio je poruku svima bez obzira na njihovu političku opredijeljenost: “Neka vam životna vodilja ovih dana budu mir, ljubav i dobro svima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije