U Čakovcu završen 17. Assitej: Evo tko su dobitnici nagrada

Završen je 17. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej -a. Brojna čakovečka publika uživala je u predstavama kazališta za djecu i mlade iz čitave Hrvatske od 18.do 24. listopada 2014. godine.

Stručni žiri u sastavu Marina Petković Liker, redateljica, Olja Lozica, redateljica i dramaturginja i Igor Tretinjak, teatrolog, dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija.

1. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi “Deveta ovčica” DJK B. Mihaljevića u Osijeku
2. Nagrada za najbolju režiju dodjeljuje se Ljudmili Fedorovoj za predstavu “Deveta ovčica” DJK B.Mihaljevića u Osijeku.
3. Nagrada za likovno oblikovanje (kostimi i scenografija) dodjeljuje se Gulnaz Fatykhova za predstavu “Genijalni genije” KL Zadar.
4. Nagrada za najbolju scensku glazbu dodjeljuje se Tomislavu Pehar u predstavi “Deveta ovčica” DJK B. Mihaljevića u Osijeku.
5. Najbolja glumačka ostvarenja:

Za kolektivno glumačko ostvarenje: Ivana Boban, Zoran Pribičević, Jure Radnić i Marija Šegvić za glumu u predstavi “Ja i moji osjećaji” Gradskog kazališta “Žar ptica”iz Zagreba.

Za kolektivno glumačko ostvarenje: Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić i Inga Šarić za lutkarsko ostvarenje u predstavi “Deveta ovčica” DJK B. Mihaljevića iz Osijeka.

Za najbolje muško glumačko ostvarenje: Nikša Arčanin za ulogu Profesora u predstavi “Glazbatorij” GKL Split.
Za najbolje žensko glumačko ostvarenje: Paola Slavica za ulogu Francesca u predstavi “Genijalni genije” KL Zadar.

Ovogodišnji Susreti obilovali su brojnim popratnim programom.

Regionalna konferencija

U sklopu ovogodišnjih susreta Hrvatski centar Assitej je organizirao konferenciju regionalnih centara Assiteja. Ovom pozivu su se odazvali predstavnici Assiteja Austrije, Mađarske, Rumunjske i Srbije. Tijekom sastanka dogovorena je međusobna uža suradnja svih prisutnih u cilju boljeg upoznavanja kultura i razmjena kvalitetnih umjetnika i umjetničkih projekata. Slijedeća konferencija održat će se u Bukureštu, u Rumunjskoj.

Kliker

U sklopu ovogodišnjih susreta održana je i prezentacija novonastale mreže kazališta za djecu i mlade KLIKER. Cilj ove mreže je potaknuti razmišljanje o suvremenom plesu i pokretu, kao i promovirati taj vid scenskih umjetnosti. Članovi te mreže odigrali su dvije plesne predstave za djecu i mlade namijenjene od najranije dječje dobi pa do tinejđerskog uzrasta. Također, za odraslu publiku realizirali su i plesnu radionicu.

Izložba

Zadarsko kazalište lutaka predstavilo se na ovogodišnjem susretu fotografijama, scenografijom i lutkama iz svojih predstava. Autor izložbe Darko Petković prikazao je djelove recentnih predstava koje su nastale od 2010. godine do danas. Uz Darka Petkovića tu su i autori Mojmir Mihatov, Robert Košta i Željko Zorica. Mlada zadarska fotografkinja Iva Perinčić upotpunila je izložbu fotografijama predstava.

Repriza

U HNK Varaždin sa ovogodišnjeg susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade u Bjelovaru pod nazivom Repriza izvedene su dvije nagrađene predstave, dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac, I u šumi toga ima i predstava Hvarkinje Dramskog studija mladih Hvar. Domaćini, Kazališni studio mladih HNK u Varaždinu izveli su svoju predstavu Noćni leptiri – Budućnost je već počela… Dramski studio Dada, Kazališne družine Pinklec izveli su predstavu Kako je Ješko pobijedio prehladu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije