Vatrogasci JVPČ opremljeni najnovijom tehnologijom za vezu

>> Vatrogasni operativni centar JVPČ opremljen s najnovijom tehnologijom za vezu

Vatrogasni operativni centar važan je dio organizacijske strukture u okviru Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca , a osnovna mu je funkcija da putem telefona 193 zaprima dojave o događajima, vrši uzbunjivanje dežurnih vatrogasaca te koordinira i prati tijek vatrogasne intervencije.

VOC Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca nedavno je obnovljen i moderniziran. Time se zasigurno olakšao i rad djelatnicima, a vrijeme zaprimanja i prosljeđivanja dojava prema odgovornim osobama svedena je na minimum, čime je znatno unaprijeđena sigurnost građana cijele županije, kazao je Mladen Kanižaj zapovjednik JVP Čakovec.

– Naime, ističe Kanižaj, nabavljena je potpuno nova oprema za komunikaciju i veze, a isto tako instalirana je i nova aplikacija vezana uz uzbunjivanje dobrovoljnih vatrogasaca, kao i primanja dojava koje su upućene za JVP.

U Vatrogasnom operativnom centru se vodi i evidencija svih vatrogasnih intervencija postrojbe, vatrodojava poduzeća koje u preventivi pokriva upravo JVP Čakovec, te većine DVD-a s područja Međimurske županije.

Zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj smatra kako su posljednjom modernizacijom VOC-a (vatrogasnog operativnog centra) upravo čakovečki profesionalni vatrogasci od svih žurnih službi s područja Međimurske županije trenutno opremljeni s najsuvremenijom opremom no, ne misle stati na tomu, već se i dalje namjeravaju opremati s vrhunskom tehnologijom kako bi mogli u svakom trenutku biti na pomoć svakomu onomu tko je od njih i zatraži.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije