Svjetski dan turizma obilježen i u Čakovcu

>> Svjetski dan turizma obilježen i u Čakovcu

Turistička zajednica grada Čakovca danas je obilježila svjetski dan turizma. 29. rujan je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju,odnosno danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju. U Čakovcu Turistička zajednica grada do sada nije obilježavala ovaj dan kazala nam je voditeljica Turističke zajednice grada Čakovca, odnosno Informativnog turističkog centra Boška Ban Vlahek.

Nikada do sada ovaj se dan nije obilježavao, no ove smo se godine ipak odlučili za to, kazala je voditeljica Turističke zajednice grada Čakovca jer je to naša branša pa moramo obilježiti i podijeliti s našim građanima strukturu našeg rada i još im više približiti ono čime se turističke zajednice bave.

Uz bogat program za sve građane, posjetitelje i turiste, čakovečka Turistička zajednica organizirala je i besplatno razgledavanje Grada Čakovca uz stručno vodstvo licenciranih vodiča.

Domaćin, Turistička zajednicu grada Čakovca uz svoje goste i partnere Turističku zajednicu Međimurske županije, grada Mursko Središće, Općina Nedelišće, Štrigovu i Sveti Martin na Muri te nekoliko turističkih agencija koje djeluju u Međimurju za sve one koji su se našli u ulici Kralja Tomislava pripremili su odličan međimurski vinski gulaš, trgance s vrhnjem, slaninama i špekom, kruh s bučinim (koščićnim) uljem, domaćim kolačima i mnogim drugim međimurskim specijalitetima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije