Gradu 2,1 milijun kn za pomoćnike učenicima s teškoćama

Početkom svibnja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je javni poziv za Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovno-školskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na koje se javio i Grad Čakovec.

Nakon 5. faze postupka vrednovanja, čakovečki projektni prijedlog je usvojen, te će u ovoj školskoj godini u čakovečkim školama biti zaposleno 48 pomoćnika u nastavi. Za plaće pomoćnika i čakovečkim osnovnim školama iz Državnog proračuna osigurat će se 2.117.620,00 kuna, a ovih dana potpisat će se Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Nakon toga, škole će početi provoditi postupak zapošljavanja. Zanimljivo je da je u odnosu na projektni prijedlog, nakon provedenog postupka vrednovanja, Čakovcu neprihvatljivim ocijenjen samo jedan pomoćnik. Projektne prijedloge evaluiralo je resorno Ministarstvo zajedno s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Prvobitno je prošlo 15 projektnih prijedloga jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su ispunile minimalni bodovni prag i ušla u raspoloživa financijska sredstva. No, s obzirom na veliku potrebu i kvalitetu projektnih prijedloga osigurana su dodatna financijska sredstva za sljedećih 11 projektnih prijedloga na projektnoj listi za koje je naknadno također izvršena provjera prihvatljivosti. Među njima je i Grad Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije