FOTO: 90 godina dobrovoljnog vatrogastva u Štefancu

>> FOTO: Devedeset godina dobrovoljnog vatrogastva u Štefancu!

Mimohodom od starog vatrogasnog spremišta do mjesne dvorane u Štefancu u subotu je započelo obilježavanja 90-te obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štefanec. Ovo dobrovoljno vatrogasno društvo iz najmlađeg gradskog mjesnog odbora kontinuirano radi sve ove godine, te predstavlja važan segment u javnom životu ovog prigradskog naselja.

Osvrćući se na tih 90 godina, predsjednik DVD-a Štefanec Branimir Mihalic, rekao je da se vatrogastvo u mjestu kontinuirano razvija, te da je uz manje stagnacije vidljiv uzlazni put. Danas društvo okuplja brojne mještane, a zahvaljujući mladima, ne postoji bojazan za njegovu budućnost.

Potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, osvrnuo se na prošlotjedne poplave, kazavši da se još jednom pokazalo da su vatrogasci danas najopremljenije i najuvježbanije jedinice za pomoć kod elementarnih nepogoda te da mogu brzo i učinkovito reagirati.

Svega toga ne bi bilo, rekao je Medved, da se u društvima kontinuirano ne radi na edukaciji i vježbanju. Ni DVD Štefanec tu nije iznimka, završio je Medved, predavši predsjedniku Priznanje vatrogasne zajednice povodom ove okrugle obljetnice.

Predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat rekao je da je uvijek pozitivno iznenađen masovnošću vatrogastva na čakovečkom području te da DVD imaju i imat će podršku grada. Vatrogastvo nije samo vezano uz vatru i požare, dobrovoljna vatrogasna društva imaju puno širu ulogu, te predstavljaju važan dio društvenog života svakog mjesta, naglasio je Horvat.

Svečanost je bila prilika za podjelu zahvalnica i medalja članovima društva za 10 i 20 godina rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije