FOTO: Memorijal “Đuro Oreški” okupio 29 ekipa vatrogasne mladeži

>> FOTO: Memorijal “Đuro Oreški” okupio 29 ekipa vatrogasne mladeži

Ove nedjelje u Šandorovcu održano je vatrogasno natjecanje podmlatka i mladeži, V. memorijal “Đuro Oreški”. Riječ je o tradicionalnom natjecanju na kojem svoje snage i spretnost odmjeravaju ponajbolje ekipe mladeži i djece iz Međimurja i susjednih županija.

Ove godine je Memorijal privukao ukupno 29 natjecateljskih ekipa raspoređenih u kategorija podmladak i mladež. U kraćem obraćanju potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, rekao je da je ovo natjecanje jedinstveno u Međimurju, jer na njemu sudjeluju isključivo ekipe djece i mladeži.

To dokazuje da se vatrogastvom kod nas ozbiljno bavi te da velika većina naših DVD-ova kvalitetno radi s mladima. Zbog toga, budućnost dobrovoljnog vatrogastva kod nas, kao i spremnost stanovništva na pomoć u nevoljama nije upitna, završio je predsjednik Medved.

U ime Grada Čakovca, mlade vatrogasce pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat, koje je sve sudionike nazvao pobjednicima, jer su svi, bez obzira na konačne rezultate pokazali zavidne vještine. Izrazio je i zadovoljstvo što su ekipe s gradskog područja bile vrlo uspješne.

Inače, pokrovitelj Memorijala je bio kum Franjo Carović, kojemu je prijavak podnio predsjednik DVD-a Šandorovec Dejan Tomašić. Sve prisutne, a posebno vatrogasce  je pozdravila i Biserka Bezek, kći pokojng Đure Oreškog po kojem je i nazvan ovaj Memorijal.

U kategoriji podmladak gdje se izvodila samo vježbe u ženskoj konkurenciji ponajbolje su bile članice DVD-a Kuršanec sa 483,80 bodova, na drugom mjestu DVD Gardinovec sa 482,70 bodova i treće DVD D.Mihaljevec sa 482,30 bodova. Valja napomenuti kako je u ovoj kategoriji nastupilo ukupno 7 ekipa.

U muškoj kategoriji nastupilo je ukupno 9 ekipa, a sa 484,30 bodova najbrža djeca su bila DVD-a Pribislavec, do njih DVD Mihovljan sa 483,90 bodova i na trećem mjestu DVD D.Mihaljevec sa 483,20 bodova. U kategoriji mladeži gdje se izvodila vježba i štafetna utrka prema pravilniku HVZ-a, u kategoriji žene nastupilo je 7 ekipa, a najviše su pokazale članice DVD-a Gardinovec, DVD-a Šandorovec 1 i DVD-a Žiškovec. Također su se tim redom i plasirale na postolje.

U muškoj kategoriji najbrži su bili tzv.Gromovi DVD-a Krištanovec koji su sa 1041,00 boda konkurenciju ostavili daleko iza sebe. Na drugom mjestu DVD Totovec sa 1030,70 boda, te na trećem mjestu DVD Pustakovec – Buzovec – Putjane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije