Gornjovidovečki DVD obilježio 90 godina postojanja

>> Gornjovidovečki DVD obilježio 90 godina postojanja

Devetnaestog svibnja 1924. godine osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Vidovec. Od onda pa do danas kontinuirano djeluje te svojim radom radi na prevenciji, spriječava požare te educira mlade. Ove subote Svečanom skupštinom, ova objetnica dostojno je obilježena.

Proslava je počela mimohodom do Društvenog doma Ivanovec, gdje je održana svečanost. Na njoj su, pored domaćina bili i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, predstavnici međimurskih DVD-a te brojni građani.

Kako je rekao predsjednik DVD-a Gornji Vidovec Franjo Petek, aktivnosti su usmjerene na pomaganje građanima u nevolji te zaštiti imovine. Osim u zaštiti od požara, vatrogasci organiziraju i preventivne i edukacije akcije kojima žele podsjetiti javnost na važnost zaštite od požara. Pomagali su i prilikom nedavne poplave u Pušćinama, a odlično surađuju s ostalim društvima. Devedeset godina postojanja je mnogo, a kako bi se na jednom mjestu prikupla kronika rada društva, a samim time i kronika Gornjeg Vidovca i Ivanovca, izdana je Knjiga sjećanja.

Potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Medved čestitajući ima na obljetnici, rekao je da su dobrovoljna vatrogasna društva jedan od najvažnijih čimbenika društvenog života po mjestima, te da je i zahvaljujući njima spremnost građana za reagiranje u kriznim situacijama, poput požara velika. Čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Horvat.

Podijeljena su i priznanja zaslužim članovima, zahvalnice i Knjige sjećanja. Naravno, zabava je održana duboko u noć. Zanimljivo je da pored ovog DVD-a u Ivanovcu ima i DVD Ivanovec, koji je prošle godine također proslavio 90-tu obljetnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije