FOTO: Tomislav Bralić i klapa Intrade održali koncert za pamćenje

>> Tomislav Bralić i klapa Intrade održali koncert za pamćenje

Ljubitelji klapske glazbe sinoć su imali priliku uživati u odličnoj glazbenoj večeri klape Intrade na čakovečkom Trgu Republike. Veliki  broj okupljenih  je još jednom pokazao kako se radi o danas uvjerljivo najpopularnijem klapskom sastavu u Hrvatskoj.

Koncert tijekom kojeg je i odlična i raspjevana publika imala prilike čuti  pjevanje a capella, ali  i njihove najpopularnije pjesme, bio je prava poslastica za sve ljubitelje klapskog zvuka, koji su ispunili središnji čakovečki trg potvrdivši kako Međimurci vole ovakvu vrstu glazbenog izričaja.
čemu je i sam frontmen klape Tomislav Bralić kazao: – Pivali smo mi već tu, premda su nam mnogi  prije toga rekli, a znate gori su vam hladni, neće biti baš nekakvoga gušta na tim koncertima. Onda smo mi unatoč tome probali u Varaždinu, Nedelišću i Čakovcu i oduševili se kako su nas ljudi prihvatili i sada slobodno mogu reći da su sjevernjaci čak “vrućiji” od ovih naših gore.

Intrade i Tomislav Bralić publiku su ponajviše oduševili svojim brojnim hitovima, kojih se nakupilo u tridesetogodišnjoj karijeri, bilo da je riječ o onima koji su postali gotovo sinonim za dalmatinsku pjesmu poput Croatio, iz duše te ljubim, Ne damo te pismo naša, Da te mogu pismom zvati, pa sve do Bure Dalmatinske,Zore bile i do najnovijeg Cvića.

Zadarska klapa Intrade djeluje još od 1985.,a danas je osim hrvatskoj, dobro poznata i publici diljem Europe, ali i svijeta. Naime, kako je uoči čakovečkog koncerta kazao Tomislav Bralić, klapu u desetom mjesecu čeka nova američka turneja. – Odlazimo malo na zapadnu obalu, Los Angeles , San Francisco, pa onda i za Toronto. Onda je već tu i Božić i Nova Godina i novi domaći nastupi.

Uz klapske pjesme članovi klape Intrade  rado pjevaju dalmatinske šansone, a najpoznatiji su po novijim skladbama koje  izvode uz glazbenu pratnju. U posljednjih nekoliko godina bilježe nastupe na festivalima zabavne glazbe na kojima su, zbog specifične interpretacije Tomislava Bralića, ali i klape u cijelosti, primili mnoga laskava priznanja i nagrade.

– Sve treba zapravo znati dozirati i nikako ne pretjerivati, kazao je na kraju Bralić. Smatramo da je imati dva nastupa tjedno sasvim dovoljno, jer onda možete dati sve od sebe na tim koncertima, a to publika zna prepoznati.

Sve fotografije pogledajte u našoj galeriji klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije