Loša: Čudi me što cyber klinci s nama pjevaju naše stare pjesme

Plavi orkestar dokazao je jučerašnjim koncertom u Čakovcu zašto su jedan od najpopularnijih bendova bivše države. Čakovečka publika imala je prilike s “plavcima” zapjevati njihove bezvremenske hitove. Bend je osnovan 1983. godine, a mnogi se sjećaju njihovog kultnog, prvog albuma Soldatski bal koji je sa prodanih 600 tisuća kopija postao najprodavaniji debi album u povijesti bivše Jugoslavije.

Glazbene enciklopedije opisuju Plavi orkestar kao jedan od “kulturnih fenomena osamdesetih” zbog činjenice da su oduvijek bili band kojeg kritika nije mazila, publika ih je s druge strane obožavala.

Uoči nastupa na manifestaciji Porcijunkulovo u Čakovcu, Saša Lošić, frontmen Plavog orkestra otkrio je što bend trenutačno radi. – Upravo smo bili na turneji po Americi i nastupili u Las Vegasu, Salt Lake Cityju, Los Angelesu, Saint Louisu, Chicagu, New Yorku…
Do kraja godine čeka nas i zagrebački Rujanfest – priča Saša i nastavlja:

– Na našim koncertima i danas ima vjernih obožavateljica, ali meni je čudnije što na naše koncerte u najvećem broju dolaze nove cyber generacije koje, držeći u zraku svoje pametne telefone pjevaju pjesme napisane prije njihova rođenja.

Što se tiče ljetovanja njegove destinacije za odmor su, kaže, jadranski otoci daleko od očiju javnosti, a kada ga se pita da  neki iskusan savjet mladim ljudima koji se žele baviti glazbom simpatično kaže: – Ne volim davati dobre savjete, radije se sjećam vremena kada sam služio kao loš primjer.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije