U srijedu cabaret o vinu, u četvrtak koncert Zorana Predina i Matije Dedića

U srijedu, 9. srpnja nastavlja se program Ljeta u gradu Zrinskih. Kao i proteklog četvrtka, i večeras se u 21 sat u Atriju Soho Bara postavljaju neka vrlo važna pitanja. Koja su autohtona hrvatska vina? Što i kako treba sa vinom? Tko je i čime se bavi sommelier? Što su o vinu i običajima govorili naši stari, a što hrvatski pjesnici i pisci?

Na ova i druga pitanja o vinu, poigravajući se pučkim izričajem, odgovaraju glumac ZeKaeM-a Damir Šaban i glazbenik Ivan Koprivčević u kompilaciji tekstova o vinu od Biblije do Krleže… Evo kako se cabaret “FinoWino” dojmio vrhunskog vinskog znalca i pilca, Renea Bakalovića:

Predstaviti sadržaj koji je iznimno zabavan, zafrkantski, a intelektualno vrlo intrigantan, domet je sam po sebi. S predstave sam izašao razgaljen razmišljajući gdje bi sve bilo zgodno uprizoriti i uživati u FinomWinu. Ne samo zato što smo pili vino nego zato što je to zaista bilo – FinoWino.” U slučaju lošeg vremena cabaret će se održati u Soho Baru.


Koncert Zorana Predina i Matije Dedića

U Atriju Starog grada u četvrtak, 10 srpnja u 21 sat koncert pod imenom “Tragovi u sjeti” će održati Zoran Predin i Matija Dedić. Radi se o dobitnoj kombinaciji: Zoran Predin vokal i Matija Dedić na klaviru i… to je to.


Donosimo nekoliko dojmova s održanih koncerata:

“Količina sugestivnosti je impozantna, Dedić junior vrlo dobro “pika” po klaviru i kreira sjajne suptilne pasaže, a Predin neznatnim vokalnim varijacijama stvara ogromnu paletu emocija. Pjesme različitih autora nastalih za različite pjevače u različitim vremenskim kontekstima (Još jedan prođe dan, Jesen u meni, Magla, Ti si mi u krvi, Tvoje nježne godine, Galeb i ja, Priča o Vasi Ladačkom…) Zoran i Matija pletu u originalnu umjetničku nit, seriju sličica koja itekako ima smisla i koja poput filma priča svoju priču, suzdržano, smireno, sjetno i mudro.”

“Na samom kraju godine, među mnogim repriznim, zabavnim ili prazničnim programima koji se nude, dobili smo i jedan premijerni, visokooktanski glazbeni program koji odnosi primat najboljeg koncerta ne samo s kraja godine…”.

“…posjetitelji su u transu zapjevali u glas prepuštajući se glazbi vrhunskog pijanista i romantične duše spojene u duetu Matije Dedića & Zorana Predina.”

Riječju, Tragovi u sjeti koncert je za glazbene “šmekere”. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije