Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
VESELO I SPORTSKI Utrkom 'Z brega na breg' krenulo obilježavanje 820. obljetnice Mihovljana
Grad Čakovec

LIJEPA OBLJETNICA

VESELO I SPORTSKI Utrkom 'Z brega na breg' krenulo obilježavanje 820. obljetnice Mihovljana

Veselo, sportski i neometano kišnim vremenom, u Mihovljanu se krenulo s proslavom 820 godina mjesta

VESELO I SPORTSKI Utrkom 'Z brega na breg' krenulo obilježavanje 820. obljetnice Mihovljana Fotogalerija

Tamošnje Vijeće Mjesnog odbora od 23. rujna do 8. listopada pripremilo je niz programa, a rođendansku proslavu krenuli su u suradnji sa sportskim udrugama te Atletskim klubom „Međimurje“ Čakovec i 3. Utrkom „Z brega na breg“.

Kako su naglasili organizatori na čelu s predsjednikom VMO Mihovljan Ivicom Novakom, cilj utrke je promoviranje zdravog načina života i poticanje sportsko – rekreativnih aktivnosti. Pritom su pripremljene dječja utrka, u koju se uključilo 15-ak mališana, te utrka građana dužine 5 kilometara, koji su stazu savladali trčanjem ili hodanjem.

Utrku koja je imala start kod stare škole u Mihovljanu, prošlo je oko 60 sportaša i rekreativaca, među kojima je bio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga koji je dao punu podršku obljetnici, čestitao Mihvoljančankama i Mihovljančanima, ali i pohvalio organizatore te pripremljenu stazu. Pritom je zajedno s organizatorima u tamošnjem društvenom domu dodijelio zaslužene medalje i nagrade najboljima.

U okviru proslave 820. obljetnice mjesta, program se nastavlja u petak, 29. rujna sv. misom povodom blagdana sv. Mihovila u crkvi sv. Ane od 18 sati te svečanom sjednicom VMO Mihovljan u društvenom domu od 19 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video