Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
PERIVOJ ZRINSKIH Ruši se i uređuje
List Međimurje/AHŠ

uklanjaju se bolesna stabla

PERIVOJ ZRINSKIH Ruši se i uređuje

U sklopu Eco bridgea, projekta koji je završio krajem prosinca prošle godine i koji je grad Čakovec provodio s mađarskim partnerima, a s jednim od ciljeva i revitalizacije Perivoj Zrinskih, iz čakovečkog je parka među ostalim uklonjeno 40 stabala

Iako je projekt završen, u Perivoju se nastavljaju radovi, ali u sklopu redovitog održavanja. Tako je nedavno porušeno veliko stablo poljskog jasena kao dio provedbe redovitog programa održavanja Perivoja iz programa ”Glavni i izvedbeni projekt obnove SPA Perivoj Zrinski”.

- Stablo je bilo bolesno, što je vidljivo i iz priloženih fotografija, odgovorili su nam među ostalim iz Grada Čakovca. Radove je izvodilo GKP Čakom, a za uklanjanje stabla izdano je rješenje Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije. Unatoč prethodnim procjena stanja Perivoja prije i tijekom provedbe projekta Eco bridge, nedavno porušeno stablo poljskog jasena nije bilo predviđeno za rušenje, odgovaraju iz Grada, pa je trošak očito opravdanog rušenja pao na pleća gradskog proračuna, doduše iz za to planiranih sredstava. Radovi u gradskoj zelenoj oazi pak s toplijim danima postaju sve intenzivniji. 

- Trenutno prema suglasnosti i dogovoru s Javnom ustanovom Međimurska priroda i Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca vršimo sanitarno orezivanje suhih grana uz frekventne pješačke puteve. Skuplja se i odvozi granje, grablja se i malčira lišće, što su radovi predviđeni godišnjim planom održavanja Perivoja Zrinski. Na tjednoj bazi se saniraju oštećene novopostavljene kantice za smeće i čiste pješački putevi, rekao nam je Martin Geček, organizator hortikulture GKP Čakom.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3541

Najnovije

Reci što misliš!